Κορωνοϊός: Σε μίνι lockdown από σήμερα η Θεσσαλονίκη - Τα μέτρα που ισχύουν

Ποιες άλλες περιοχές «κοκκίνισαν»

Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λάρισα, Κιλκίς - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (29/9)

Νέα δεδομένα ισχύουν από τα ξημερώματα της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και της πίεσης στο σύστημα υγείας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι πληρότητα στις ΜΕΘ έχει ξεπεράσει το 90%. 

Οι συνεχώς αυξητικές τάσεις στους επιδημιολογικούς δείκτες οδήγησαν την επιτροπή να εισηγηθεί νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία ενέκρινε η κυβέρνηση. 

«Αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη»

Έτσι στο επίπεδο 4 του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα μέτρα που ισχύουν σε περιοχές με μίνι lockdown

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 1η Οκτωβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 6:00.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Ο αναθεωρημένος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Πάνω από 300 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Ακόμα 2.232 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, εκ των οποίων τα 314 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 33, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.828 θάνατοι.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 326 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 79.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 293 (89.88%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 33 (10.12%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.160 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top