Νέα μέτρα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική εισηγείται η Επιτροπή

Η είσοδος σε δημόσιες υπηρεσίες θα επιτρέπεται με προϋποθέσεις

Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τις «κόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη/ (29/9/21)

Σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού για τον κορωνοϊό αναμένεται να τεθούν από σήμερα η Λάρισα, η Χαλκιδική, το Κιλκίς και η Θεσσαλονίκη μετά από εισήγηση των επιδημιολόγων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε οι «κόκκινες» περιοχές να μπουν σε τοπικά lockdown, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η Θεσσαλονίκη έχει τεθεί σε μίνι lockdown από αύριο, Πέμπτη. 

Κορωνοϊός: Προς «μίνι» lockdown η Θεσσαλονίκη – Σήμερα οι αποφάσεις

Τα μέτρα που θα ισχύσουν θα είναι ίδια με όσα έχουν τεθεί στις ήδη «κόκκινες» περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη: 

•    Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
•    Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίσης, ενδέχεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι πολίτες να εισέρχονται μόνο με τρειςπροϋποθέσεις: ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, ή rapid test.

Σε επίπεδο αυξημένου συναγερμού η Θεσσαλονίκη- «Φλερτάρει» με μίνι lockdown

«Αυτή τη στιγμή το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα πιέζεται πάρα πολύ. Πρέπει να παρθούν ίσως κάποια τοπικά μέτρα που να αφορούν τα ωράρια, χωρίς να κλείσουν καταστήματα για να μειωθεί η κινητικότητα. Νομίζω ότι δε θα πρέπει να γίνουν παρελάσεις, γιατί θα υπάρχει έντονος συνωστισμός. Εάν συνεχίσουμε έτσι τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, γιατί είναι πολύ υψηλό το ιικό φορτίο που υπάρχει αυτήν την στιγμή» δηλώνει στο Star η Ματίνα Παγώνη. 

Κορωνοϊός: Εννέα «κόκκινες» περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη

Οι Σέρρες παρουσίασαν αύξηση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα +22%, τα Γρεβενά +24% και η Καρδίτσα +24%. Αντίθετα μείωση παρουσίασαν τα Ιωάννινα (-21%), η Αττική (-10%) και η Θεσσαλονίκη (-3%). Ωστόσο, δεκάδες περιστατικά μεταφέρονται καθημερινά με το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας από κοντινούς νομούς με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top