Μάριος Παπαγεωργίου: Ξεσπά η μητέρα του - «Έχει λιμνάσει η υπόθεση»

Έκανε αίτημα για «ξεπάγωμα» της υπόθεσης

Αίτημα για το «ξεπάγωμα» της ανάκρισης για τους εννέα νέους κατηγορούμενους στην υπόθεση της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η μητέρα του.

«Έχουν περάσει δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που έγινε η ανάκριση και έχει λιμνάσει η υπόθεση. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα να βρω το δίκιο μου στον εισαγγελέα» είπε συγκινημένη η μητέρα του Βαρβάρα Θεοδωράκη. 

Μάριος Παπαγεωργίου: Ανοίγει ξανά η υπόθεση - Ανάκριση σε εννέα ακόμα άτομα

Ο δικηγόρος της μητέρας του Μάριου τόνισε ότι «μετά το 2019 που εκδόθηκε η πρωτοποριακή απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που ουσιαστικά παρέπεμψε άλλα εννέα άτομα για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Μάριου, ασκήθηκε δίωξη εντός μίας ημέρας. Όμως, σχεδόν 14 μήνες η υπόθεση λιμνάζει στα ανακριτικά γραφεία, με αποτέλεσμα αυτό το momentum που υπήρχε εκείνη τη στιγμή, που μπορούσε κάποιος από αυτός να σπάσει και να μιλήσει γιατί το ζητούμενο είναι η απόδοση δικαιοσύνης και να βρεθεί ό,τι βρεθεί από τον Μάριο, δυστυχώς χάθηκε και τώρα τα άτομα αυτά βολτάρουν ελεύθερα και νιώθουν μια ατιμωρησία». 

Το χρονικό της υπόθεσης

 

Όλα ξεκίνησαν στις 9 Αυγούστου του 2012 όταν ο Μάριος μαζί με τη μητέρα του ήταν στο εξοχικό τους στο Διακοφτό. Ο 26χρονος έφυγε από το σπίτι για να πάει στο Αίγιο και στις 03:00 τα ξημερώματα ένας άνδρας τηλεφώνησε στη μητέρα του, ζητώντας της λύτρα, ύψους 620.000 ευρώ, για να απελευθερώσει τον γιο της.

Η μητέρα του Μάριου τότε ζήτησε βοήθεια από τον οικογενειακό τους φίλο, ο οποίος μετέπειτα αποδείχθηκε ο εγκέφαλος της απαγωγής του γιου της. Λίγες μέρες μετά, η γυναίκα πήγε στην αστυνομία και αποκαλύφθηκε ότι πίσω από την απαγωγή, κρύβονταν οι ίδιοι άνθρωποι που όλες εκείνες τις ημέρες υποκρίνονταν πως ήθελαν να τη βοηθήσουν.

Το σώμα του Μάριου δεν έχει βρεθεί έως σήμερα. Για τη δολοφονία του καταδικάσθηκαν τον Ιούλιο του 2019 ο 77χρονος «φίλος της οικογένειας» και βασικός κατηγορούμενος, ο άνδρας που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου, ο τρίτος κατηγορούμενος – συνεργός του 77χρονου σε δύο έτη με αναστολή για σύσταση συμμορίας, ο τέταρτος σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για σύσταση συμμορίας.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top