Μάριος Παπαγεωργίου: Ανοίγει ξανά η υπόθεση - Ανάκριση σε εννέα ακόμα άτομα

Νέα στοιχεία για την υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του φοιτητή

Ανοίγει ξανά ο φάκελος για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου, καθώς διεξάγεται νέα ανάκριση για επιπλέον εννέα κατηγορούμενους που σχετίζονται με την αρπαγή και τη δολοφονία του φοιτητή, τον Αύγουστο του 2012.

Μάριος Παπαγεωργίου: Έχει εντοπιστεί η τοποθεσία που βρίσκεται η σορός του

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κωνσταντίνου Γεώργιζα, κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες συνέργειας στην αρπαγή και ανθρωποκτονία. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι οι γιοι του βασικού κατηγορούμενου, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο, καθώς και η σύζυγός του, η οποία είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 18 έτη για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή του θύματος. Σήμερα αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του θύματος. 

Μάριος Παπαγεωργίου- Δικηγόρος «εγκεφάλου»: Δεν παραπέμπονται 9 άτομα...

Η μητέρα του 26χρονου προσήλθε στην 1η τακτική Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση για να υποβάλει δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάκριση έχει κατατεθεί η έκθεση Καναδού ερευνητή που συντάχθηκε μετα από αίτημα της πολιτικής αγωγής, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου έπεσε θύμα αρπαγής και εν συνεχεία δολοφονήθηκε. Σύμφωνα με την έρευνα, το πτώμα του μεταφέρθηκε στα Γεράνεια Όρη, με τους δράστες να εξαφανίζουν στη συνέχεια τα ίχνη του.

Η ανάκριση θα συνεχιστεί με εξέταση μαρτύρων.

Μητέρα Μάριου Παπαγεωργίου στο Star: «Θα τους τιμωρήσει ο Θεός»

Το χρονικό της υπόθεσης 

Στις 9 Αυγούστου του 2012 ο Μάριος μαζί με τη μητέρα του βρίσκονταν στο εξοχικό τους στο Διακοφτό. Ο 26χρονος έφυγε από το σπίτι και στις 03:00 τα ξημερώματα ένας άνδρας τηλεφώνησε στη μητέρα του, ζητώντας της λύτρα, ύψους 620.000 ευρώ, για να απελευθερώσει τον γιο της. Η μητέρα του Μάριου τότε ζήτησε βοήθεια από τον οικογενειακό τους φίλο, ο οποίος μετέπειτα αποδείχθηκε ο εγκέφαλος της απαγωγής του Μάριου.

Μετά από λίγες μέρες η γυναίκα πήγε στην αστυνομία, η οποία κατέληξε μετά από έρευνες ότι πίσω από την απαγωγή του νεαρού βρίσκονταν οι ίδιοι άνθρωποι που όλες εκείνες τις ημέρες υποκρίνονταν πως ήθελαν να τη βοηθήσουν. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε είχαν δολοφονήσει τον Μάριο από την πρώτη κιόλας μέρα, κάτι που μέχρι και σήμερα δεν έχουν παραδεχθεί. 

Οι ίδιοι και κυρίως ο εγκέφαλος της απαγωγής υποστηρίζει ότι ο Μάριος είναι ζωντανός και κάνει τη ζωή του στο εξωτερικό, επιμένοντας πως είχε πολλά προβλήματα με καταχρήσεις. Επιπλέον κανείς από τους κατηγορούμενους δεν έχει ομολογήσει μέχρι σήμερα πού βρίσκεται η σορός του.

Για τη δολοφονία του Μάριου καταδικάσθηκαν, τον Ιούλιο του 2019, ο 77χρονος «φίλος της οικογένειας» και βασικός κατηγορούμενος, ο άνδρας που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου, ο τρίτος κατηγορούμενος – συνεργός του 77χρονου σε δύο έτη με αναστολή για σύσταση συμμορίας, ο τέταρτος σε ποινή φυλάκισης τριών ετών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα για σύσταση συμμορίας.

Τον Ιούλιο του 2020, η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αποκάλυψε σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου ότι εξετάζονται άλλα εννέα άτομα για τυχόν εμπλοκή τους στην απαγωγή και δολοφονία του 26χρονου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top