ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μαθήτριες κατήγγειλαν ξυλοδαρμό από συμμαθήτριές τους

Συλλήψεις και παρέμβαση εισαγγελέα για τα επεισόδια - Δύο τραυματίες

Εκτός ελέγχου ήταν η κατάσταση έξω από το σχολικό συγκρότημα όπου συστεγάζονται το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Από το πρωί το σχολείο είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης, καθώς ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον φοιτητών που διαδήλωναν κατά του φασισμού. 

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Φοιτητές συγκεντρώθηκαν και σήμερα έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ και διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του φασισμού

Δύο ανήλικες μαθήτριες βγήκαν από το σχολείο κλαίγοντας και κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από συμμαθήτριές τους. Η μία μάλιστα είπε πως δέχθηκε επίθεση γιατί είναι μέλος του 15μελους. 

Το κορίτσι περιέγραψε κλαμένη στους δημοσιογράφους ότι τη χτύπησαν, την κλώτσησαν και την έβγαλαν με τη βία από το σχολείο. Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι δύο άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων το πρωί. 

Οι κουκουλοφόροι, οι οποίοι σύμφωνα με τη διεύθυνση του σχολείου είναι εξωσχολικοί, παρέμειναν αρκετή ώρα μέσα στο σχολικό συγκρότημα και έξω από αυτό βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έκαναν πέντε προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του σχολείου, εκ των οποίων τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκε μάλιστα ένα μαχαίρι, ενώ ένας άλλος είχε πάνω του κόφτη.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι συλληφθέντες είναι ανήλικοι μαθητές, που ήρθαν από άλλο σχολείο για να συνδράμουν αυτούς που είναι μέσα.

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Μολότοφ και πέτρες έξω από τα σχολεία

Οι περίπου 30 κουκουλοφόροι λίγο πριν τις 09:00 το πρωί βγήκαν από την αυλή του σχολείου και άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες, καδρόνια και βόμβες μολότοφ, εναντίον των συγκεντρωμένων φοιτητών και των γονέων που ανήσυχοι έσπευσαν στο σχολείο να δουν τι συμβαίνει. 

μαθητές ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Μαθητές έντρομοι έφευγαν από το σχολείο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων

Η δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρέθηκαν έξω από το σχολείο, απάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων, όμως δεν έγινε καμία σύλληψη ή προσαγωγή. 

Το σχολείο δεν τελεί υπό κατάληψη και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πώς οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να μπουν μέσα και να το χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο για τις επιθέσεις τους εναντίον των φοιτητών που βρίσκονταν εκεί. 

«Κάποιοι πρέπει να βάλουν σε τάξη αυτό το πράγμα, δε γίνεται να ζούμε με αυτό το άγχος», δήλωσε γονέας για τα επεισόδια ενώ ένας άλλος πατέρας διαμαρτυρόταν γιατί δεν γίνονται προσαγωγές. 

«Χαιρετούσαν ναζιστικά λέγανε “χάιλ Χίτλερ” και απειλούσαν να μας κρεμάσουν», κατήγγειλε ένας πολίτης. 

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Ν. Κεραμέως

Με ανακοίνωσή της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

«Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης», αναφέρει.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top