Οδοντίατροι: Να γίνει προαιρετικό το rapid test στους εμβολιασμένους

Τι εισηγείται η επιτροπή των ειδικών

Με rapid test οι εμβολιασμένοι, με μοριακό οι ανεμβολίαστοι στα οδοντιατρεία - Βίντεο Ερτ1

Αλαλούμ επικρατεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με την απόφαση για διενέργεια διαγνωστικών τεστ από τους ασθενείς που επισκέπτονται τον οδοντίατρό τους.

Οδοντιατρεία: Με rapid test οι εμβολιασμένοι, με μοριακό οι ανεμβολίαστοι

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) μετά τις νέες οδηγίες που έχουν προκαλέσει σύγχυση ζητά να είναι προαιρετική η διενέργεια rapid tests στους εμβολιασμένους ασθενείς και όχι υποχρεωτική.

Συγκεκριμένα, σε ψήφισμα, που απέστειλαν προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και συνυπέγραψαν σχεδόν όλοι οι Πρόεδροι των Οδοντιατρικών Συλλόγων της Ελλάδας, ζητούν την άμεση τροποποίηση της ΚΥΑ καθώς ορισμένα από τα μέτρα που περιγράφονται στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση - όπως η διενέργεια rapid test σε θεραπείες με αερόλυμα - είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστούν στα οδοντιατρεία, λόγω της πολλαπλότητας των απαραίτητων επισκέψεων.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΟΟ, Αθανάσιος Δεβλιώτης, «δεν χρειάζεται να επιβαρυνθούν οι ασθενείς με ένα επιπλέον κόστος, αν αναλογιστούμε ότι πολλές φορές ο οδοντιατρικός ασθενής δεν ολοκληρώνει τη θεραπεία του σε μία μόνο επίσκεψη. Εκφράζουμε την ανησυχία μας ότι λόγω του συγκεκριμένου κόστους, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες επισκέψεις στον οδοντίατρο, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της στοματικής του υγείας».

Τι εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, παραμένει ακόμα ανοικτό τι θα γίνει με τα τεστ των ασθενών και εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η ΚΥΑ που θα δίνει σαφείς οδηγίες για το αερόλυμα και τι θα ισχύει. 

Προς το παρόν ισχύει το rapid test σε όσους επισκέπτονται τον οδοντίατρο τους, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top