Οδοντιατρεία: Με rapid test οι εμβολιασμένοι, με μοριακό οι ανεμβολίαστοι

Το πρόσθετο κόστος για τους ασθενείς προκαλεί αντιδράσεις

Με rapid test θα πρέπει να πηγαίνουν από σήμερα στον οδοντίατρο οι εμβολιασμένοι πολίτες και με μοριακό οι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ που εξέδωσε η κυβέρνηση. 

Η εξέλιξη αυτή όμως έχει προκαλέσει την αντίδραση των οδοντιάτρων. 

Ο Βασίλης Σταθόπουλος, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως οι οδοντίατροι είναι αγανακτισμένοι με τα νέα μέτρα. 

Εμβόλιο: Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στη χώρα

«Δεν υπάρχουν αντιδράσεις, υπάρχει διάχυτη αγανάκτηση. Γιατί δεν μπορείς σε ένα οδοντιατρείο το οποίο έχει γίνει “φρούριο” να το διαχειρίζεσαι όπως ένα άλλο μέρος, στο οποίο συχνάζουν πολίτες χωρίς μάσκες. Οι οδηγίες προς τα μέλη μας είναι πάρα πολύ σαφείς. Δε θα ταυτιστούν, για παράδειγμα, δύο ραντεβού», είπε.

Εμβόλιο: Οι περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στη Βόρεια Ελλάδα

Δεν έκρυψε, μάλιστα, την ανησυχία του ότι αρκετοί ασθενείς πιθανόν να μην απευθυνθούν στον οδοντίατρο για κάποιο πρόβλημά τους λόγω του πρόσθετου κόστους των τεστ που θα χρειαστεί να κάνουν. 

Τρίτη δόση: Στις 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για το ραντεβού - Ποιους αφορά

«Ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν έχει την οδοντιατρική κουλτούρα που έχουν σε άλλες χώρες. Ο μέσος πολίτης θα δυσκολευτεί να σπεύσει σε μια μεγάλη θεραπεία λ.χ. δύο ετών με αυτές τις συνθήκες», τόνισε.

Από την περασμένη εβδομάδα οι οδοντίατροι της Ηπείρου έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους για τα υποχρεωτικά pcr και rapid test σε ανεμβολίαστους κι εμβολιασμένους ασθενείς αντίστοιχα.

Ξεκαθάρισαν πως δε θα δεχτούν την οδηγία που προβλέπει υποχρεωτική την επίδειξη οποιουδήποτε ελέγχου εμβολιασμένων ασθενών και συνοδών κατά την επίσκεψη στα ιατρεία τους. 

«Μέχρι την αλλαγή της Κ.Υ.Α. που προβλέπει τον τρόπο προσέλευσης ασθενών σε ιατρεία/οδοντιατρεία, θα τηρούνται τα πρωτόκολλα αυξημένης επαγρύπνησης που έχουν υιοθετήσει τα οδοντιατρεία τους τελευταίους 18 μήνες για την προστασία της δημόσιας υγείας» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, επαναλαμβάνοντας ότι τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού. 

Πρόσθεσαν, τέλος, ότι ο κλάδος «καταγράφει συντριπτικά ποσοστά εμβολιασμένων συναδέλφων και προσωπικού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top