Βάρκιζα: Ελεύθεροι οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού που ξέχασαν το δίχρονο

«Δεν ενημερωθήκαμε για το περιστατικό» ισχυρίζονται γονείς μαθητών

Το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Μπούσιου για την υπόθεση με τον οδηγό σχολικού που ξέχασε δίχρονο κοριτσάκι μέσα στο όχημα/ Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star (21/09/21)

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση με το δίχρονο κοριτσάκι, το οποίο ξέχασαν οι υπεύθυνοι παιδικού σταθμού στη Βάρκιζα για πέντε ώρες μέσα σε σχολικό όχημα. 

Με απόφαση εισαγγελέα οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να συμπληρωθεί προκαταρκτική εξέταση. 

Βάρκιζα σχολικό

Φωτογραφία από τον παιδικό σταθμό στη Βάρκιζα/ eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας ζήτησε να βρεθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να γίνουν οι σχετικές καταθέσεις, προκειμένου να είναι ολοκληρωμένη η δικογραφία. 

Βάρκιζα: Ξέχασαν δίχρονο κοριτσάκι σε σχολικό για πέντε ώρες

Οι γονείς του παιδιού δεν είχαν ενημερωθεί από τις δασκάλες του παιδικού σταθμού ότι το παιδί δεν έχει φτάσει στην τάξη, γεγονός που τους εξόργισε ακόμα περισσότερο. Όταν ενημερώθηκαν για το περιστατικό έσπευσαν να παραλάβουν την κόρη τους, η οποία ήταν σε κατάσταση σοκ. 

Μάλιστα, οι γονείς των υπόλοιπων μαθητών ισχυρίζονται ότι δεν ενημερώθηκαν για το όσα συνέβησαν χθες, έσπευσαν σήμερα να παραλάβουν οργισμένοι τα παιδιά τους από τον σταθμό, όταν έμαθαν την είδηση από τα ΜΜΕ. 

Κάποιοι μάλιστα συγκεντρώθηκαν έξω από τον σταθμό και ζητούσαν να μιλήσουν με κάποιον υπεύθυνο, ωστόσο καθυστέρησαν να τους ανοίξουν την πόρτα. 

Βάρκιζα: Πώς ξέχασαν το δίχρονο παιδί μέσα στο σχολικό

Το δίχρονο κορίτσι μπήκε χθες το πρωί κανονικά στο σχολικό όχημα. Όταν έφτασε στον παιδικό σταθμό, το παιδί κοιμόταν και οι υπεύθυνοι μάλλον δεν το παρατήρησαν και το άφησαν μέσα στο σχολικό. 

Ο οδηγός πήγε στο σπίτι του στη Βούλα, ενώ το κοριτσάκι δεν αναζήτησε κανένας από τον παιδικό σταθμό κατά την διάρκεια της ημέρας. Κάποια στιγμή το άτυχο παιδάκι ξύπνησε και αντιλήφθηκε πως είναι κλειδωμένο την ώρα μάλιστα που η ζέστη και τα κλειστά παράθυρα έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα εντός του οχήματος. 

Βάρκιζα σχολικό

Φωτογραφία από τον παιδικό σταθμό στη Βάρκιζα/ eurokinissi

Περίπου τέσσερις ώρες μετά μία περαστική άκουσε τις φωνές του παιδιού και κάλεσε την αστυνομία. Το παιδί είχε παραμείνει μέσα στο όχημα για τέσσερις ώρες όταν τελικά ειδοποιήθηκε ο οδηγός και απεγκλωβίστηκε. 

Οι γονείς της μικρής υπέβαλλαν μήνυση κατά του οδηγού για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, προσήχθη και πέρασε αυτόφωρο. Την ίδια διαδικασία πέρασαν επίσης σήμερα ο οδηγός, ο συνοδός, μια βρεφονηπιακός, η διευθύντρια και η ιδιοκτήτρια του σταθμού.

Ένα αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 2019 στην Παλλήνη, όταν ένα τρίχρονο αγοράκι είχε μείνει μέσα στο σχολικό για τρεις ώρες. Λίγους μήνες μετά, οι συνοδοί και ο οδηγός του λεωφορείου καταδικάστηκαν για σωματική βλάβη από αμέλεια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top