Παπαευγγέλου: «Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών στα παιδιά»

Η ενημέρωση για τον εμβολιασμό παιδιών 12 - 17 ετών

Όσα είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά την έναρξη της διαδικτυακής συζήτησης.

Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση, με στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη του εμβολιασμού στις ηλικίες 12-17 κατά της νόσου του κορωνοϊού, διοργάνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κορωνοϊός στα παιδιά: Πόσο διαρκεί η «μακρά Covid-19»

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου απάντησαν σε απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών.. Στη συγκεκριμένη ημερίδα συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή.

Κεραμέως: Τα ποσοστά εμβολιασμένων μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών

Η εν λόγω εκδήλωση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κυβερνητικών δράσεων ευαισθητοποίησης, επιστημονικής ενημέρωσης και παρότρυνσης των γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ηλικίας 12 ετών και άνω, με στόχο την πληρέστερη θωράκιση της υγείας τους όσο και της δια ζώσης μαθησιακής διαδικασίας, όπως η δημοσίευση λίστας με συχνά ερωτήματα γονέων και απαντήσεις από τους ειδικούς.

Κορωνοϊός: Από το 2022 οι εμβολιασμοί σε παιδιά από 5 έως 12 ετών

Παπαευαγγέλου: «Οι νέοι δεν κινδυνεύουν περισσότερο από τη μετάλλαξη Δέλτα»

Αρχίζοντας την ενημέρωση η Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στο κατά πόσο τροποποιήθηκε η συχνότητα ή και η βαρύτητα της νόσου στα παιδιά λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Αναφερόμενη σε δεδομένα από τις ΗΠΑ που δημοσίευσε ο CDC, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά άνω των 5 ετών, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση των νοσηλειών σε παιδιά κάτω των 17 ετών.

«Η πιθανότητα ενός παιδιού να νοσηλευτεί από κορωνοϊό είναι τετραπλάσια όταν ζει σε πολιτεία των ΗΠΑ με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη», επεσήμανε η κ. Παπαευγγέλου αναφερόμενη στα περιστατικά των ΗΠΑ.

Όσον αφορά τη χώρα μας, παρατηρήθηκε αντίστοιχη αύξηση στα κρούσματα στις ηλικίες παιδιών έως 17 ετών απο τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

«Η μετάλλαξη Δέλτα δε δείχνει να προτιμά περισσότερο τα παιδιά. Αυτό που παρατηρείται είναι η αύξηση των κρουσμάτων σε αυτές τις ηλικές», είπε η κ. Παπαευγγέλου και τόνισε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να υποστηρίζουν μια πιο σοβαρή νόσο.

Η καθηγήτρια επεσήμανε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχουμε:

  • αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων, λόγω αυξημένης κινητικότητας παιδιών και γονέων
  • αύξηση νοσηλειών σε παιδιά και εφήβους
  • νέα δεδομένα για την έκταση της νόσου σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες

 

 

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top