Κεραμέως: Τα ποσοστά εμβολιασμένων μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών

«Να πείσουμε τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους»

Έκκληση στους γονείς για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους απηύθυνε η Νίκη Κεραμέως, από το βήμα της Βουλής.

«Οφείλουμε να πείσουμε τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών και την θωράκιση της υγείας τους», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για την Παιδεία, η οποία άσκησε κριτική στην υπουργό για τους χειρισμούς της κατά την πανδημία, η κυρία Κεραμέως παρέθεσε στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Κεραμέως: Προχωρούν οι εμβολιασμοί - Πόσοι μαθητές έχουν κάνει το εμβόλιο

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί είναι εμβολιασμένοι με ποσοστό που ξεπερνά το 82%.

Το ποσοστό στους μαθητές λυκείου (15-18 ετών) που έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση ανέρχεται στο 35% και στους μαθητές δημοτικού και γυμνασίου (12-14 ετών) στο 17%.

Υψηλό είναι το ποσοστό εμβολιασμού στους φοιτητές, έχοντας φτάσει στο 75,5%. Όσον αφορά το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων, το ποσοστό ανέρχεται στο 87%, ενώ στα μέλη ΔΕΠ (Διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού) ξεπερνά το 91%.

Απαντώντας στο γιατί τα σχολεία δεν κλείνουν, όπως συνέβαινε πέρυσι, όταν εντοπίζεται ένα κρούσμα στην τάξη, η υπουργός Παιδείας είπε ότι η ειδοποιός διαφορά είναι ότι φέτος υπάρχει το εμβόλιο.

«Πέρυσι τέτοια εποχή, εάν ένα παιδί νοσούσε έκλεινε το τμήμα για να μην υπάρξει διασπορά στο σπίτι. Φέτος, οι γενείς είτε είναι εμβολιασμένοι είτε έχουν την δυνατότητα να το κάνουν δωρεάν. Αν διατηρούσαμε τα ίδια πρωτόκολλα, τι μήνυμα θα στέλναμε;», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top