Κεραμέως: Προχωρούν οι εμβολιασμοί - Πόσοι μαθητές έχουν κάνει το εμβόλιο

Γιατί δε θα κλείνουν τα τμήματα στα σχολεία

Στην πορεία των εμβολιασμών των παιδιών και των εφήβων αναφέρθηκε σήμερα το πρωί η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Το 17% των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών και το 30% των παιδιών στο Λύκειο έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση» δήλωσε στο ΟΡΕΝ.

Σχολεία: Δεκάδες μαθητές χωρίς self test- Γονείς δηλώνουν ψευδές αποτέλεσμα

Όπως είπε, τα συχνά διαγνωστικά τεστ στα σχολεία, στα οποία έχει επιμείνει η κυβέρνηση, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικά για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοΐού καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης αραίωσης των τμημάτων στα σχολεία.

«Το σχολείο επιστρέφει στην κανονικότητα! Πλέον έχουμε το εμβόλιο. Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν μαζικά», πρόσθεσε.

Απαντώντας στην ερώτηση «γιατί τα σχολικά τμήματα θα κλείνουν μετά την εμφάνιση του 50%+1 κρουσμάτων στην τάξη» υπογράμμισε πως «ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι πλέον εμβολιασμένο οπότε δεν είμαστε αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο ραγδαίας μετάδοσης του ιού στους ηλικιωμένους καθώς αρκετοί έχουν πλέον εμβολιαστεί».

Κορωνοϊός: Ένα στα τέσσερα κρούσματα αφορά παιδιά - Ανησυχία για τα σχολεία

Παράλληλα, έκανε εκ νέου έκκληση στους γονείς να συμβουλευτούν τον παιδίατρό τους και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. 

Αναφερόμενη στους αρνητές γονείς μαθητών, υπογράμμισε πως υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ για το περιστατικό με τη μήνυση σε βάρος καθηγητών τόνισε: «Συγχαίρω τη διευθύντρια που εκανε τη δουλειά της. Θα είμαστε κοντά στους λειτουργούς. Εχει δοθεί οδηγία σε ολα τα Σώματα, να προστατεύουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top