Πάτρα ατύχημα καρτ: «Οξυγόνο γρήγορα! Βοήθα Χριστέ μου το αγγελούδι»

Συγκλονίζει ο γιατρός που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον εξάχρονο Φώτη

Στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου νοσηλεύεται ο εξάχρονος Φώτης, ο οποίος τραυματίστηκε χθες κατά τη διάρκεια αγώνων καρτ στην Πάτρα. 

Σύμφωνα με του θεράποντες ιατρούς, το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμα. 

Πάτρα: Σοβαρός τραυματισμός 6χρονου μετά από ατύχημα σε αγώνες καρτ

Το θετικό είναι πως η αξονική, όπως και ημαγνητική τομογραφία δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στον εγκέφαλό του, κάτι που εκτιμάται θετικά από τους γιατρούς. 

Βίντεο από τη στιγμή του ατυχήματος, δείχνει τον οδηγό του καρτ να χάνει τον έλεγχο και να πέφτει πάνω στα κιγκλιδώματα, όπου βρίσκονταν οι θεατές, τραυματίζοντας τον εξάχρονο κι άλλα τέσσερα άτομα. 

Η αστυνομία συνέλαβε διοργανωτές του αγώνα και τον οδηγό, οι οποίοι σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

Ατύχημα καρτ: «Το παιδί δεν είχε ανάσα»

Παρών την ώρα του ατυχήματος ήταν ο γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος, διευθυντής οικογενειακής ιατρικής στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, ο οποίος έσπευσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον εξάχρονο. 

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, περιέγραψε πως είδε τον πατέρα να τρέχει μέσα στο πανικόβλητο πλήθος με το αγοράκι στην αγκαλιά του και να φωνάζει για έναν γιατρό. 

«Τον είδα να τρέχει προς την πλατεία Γεωργίου και να ζητάει έναν γιατρό. Έτρεξα προς το μέρος του και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να δω αν το παιδί είχε ανάσα. Το παιδί δεν είχε ανάσα. Του έβαλα το οξύμετρο και έδειξε πως ο μικρός είχε 65% οξυγόνο. Όμως η καρδιά του χτυπούσε δυνατά», είπε. 

Συγκλονιστική είναι και η ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο Facebook μετά από το ατύχημα. 

«Είσαι γιατρός, στο ΕΣΥ....Ξημερώνει Κυριακή και βγαίνεις από εφημερία, με όσα έχεις τραβήξει, και δεν ήταν λίγα, και ζητάς τη γαλήνη την ηρεμία την ζεστασιά, της ξεκούρασης... Και η μοίρα σε φέρνει σε μια ανθρώπινη εκδήλωση στην πόλη που αγαπάς, και ζεις. Να δεις αυτό που χιλιοδιαφημίζεται, στην πόλη σου. Ανάβεις το κερί σου στην Ευαγγελίστρια και παίρνεις θέση πίσω από τα προστατευτικά κάγκελα και ζεις την αδρεναλίνη των αγώνων καρτ. Χασμουριέσαι, τα μάτια βαριά τσούζουν από την κούραση, αλλά ο ήχος των καρτ σε κρατάει ξύπνιο και ζωντανό.

Θαυμάζεις 4 καρτ να μπαίνουν με τις μπάντες, και ξάφνου, ακούς το γ@μημενο μπαμ, σιμά σου, τα κάγκελα δίπλα σου, να ανοίγουν, τα προστατευτικά πλαστικά να σπάνε...Μέσα από τους καπνούς, την σκόνη ,που βγαίνουν, ξεχνάς την κούραση, το ξενύχτι, και σκέφτεσαι ότι είσαι γιατρός.... Βλέπεις ένα παλικαράκι, στα χέρια κάποιων, μπροστά σου λιπόθυμο, το κεφαλάκι γερμένο πίσω, να το τρέχουν να φωνάζουν "βοήθεια το παιδί το παιδί, βοήθεια...." Είμαι γιατρός πρέπει να βοηθήσω.. Έτρεξα... Χυμένοι καφέδες, στο διάβα, τραπέζια πεσμένα, πλαστικά σπασμένα, στραπατσαρισμένα κάγκελα, στο διάβα μου... Δεν με σταματούν, απλά φωνάζω είμαι γιατρός ρε παιδιά, να βοηθήσω... Μου γλιστρά η σαγιονάρα, ακόμα την ψάχνω, δεν σταμάτησα.. Μονοσάνταλος ζητάω από το προσωπικό ασφαλείας, να μου ανοίξει, το διαχωριστικό ασφαλείας, να βοηθήσω... Το έκαναν άμεσα... Δύο τρεις Ερυθροσταυρίτες, πάνω από το ξαπλωμένο στο μάρμαρο της Πλ. Γεωργίου, κορμάκι του μικρού Φώτη... Γονάτισα.. Οξυγόνο παιδιά.... Οξυγόνο γρήγορα.. Κολάρο στον αυχένα τώρα... Πιάνω το χεράκι του, το αφήνω, και πέφτει χωρίς τόνο... Κοιτάζω τις κόρες του, βυθισμένες....με το ένα χέρι την Αmbu, και το άλλο στο προσωπάκι, που δεν αντιδρά....

Να σου κ η Βιβή...Βαγγέλη μου είσαι εδώ; Βοήθα Βιβή... Είναι δύσκολα, βοήθα να το διώξουμε άμεσα. Τις δίνω την ambu, με συντονισμένες κινήσεις, να βάλουμε το κορμάκι στο φορείο-σανίδα με ιμάντες ακινητοποίησης. Γρήγορα στο ασθενοφόρο Βιβή.

"Βαγγέλη μου φτιάξαμε το οξυγόνο", "Δείχνει 98, το οξύμετρο"...ψιθυρίζω "βοηθά Χριστέ μου, το αγγελούδι". Το ασθενοφόρο πισωκολώνει. Βιβή πας κοντά. Φεύγουν με συνοδό την ελπίδα για ζωή.. Όλα έγιναν όπως πρέπει.. Έφυγα Μονοσάνταλος, Δεν ντράπηκα... Μέσα στο χαμό ποιος θα με δει.

Φώτη προσέχομαι για σένα να τα καταφέρεις. Είσαι στα καλά χέρια του καθηγητή κ. Ηλιάδη», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρόπουλος.

 

Συγκλονισμένος και ο πατέρας του μικρού, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει πως από τη μια στιγμή στην άλλη το αγοράκι του βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του. 

«Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε», είπε στο thebest.gr.

Από την πλευρά του ο οδηγός του καρτ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δήλωσε συγκλονισμένος από το ατύχημα. 

Πάτρα: Συγκλονισμένος ο οδηγός του καρτ - «Η σκέψη μου είναι στο παιδί»

«Με χτύπησε κάποιος οδηγός, έχασα τον έλεγχο και απογειώθηκα. Είμαι πατέρας δύο αγοριών. Η σκέψη μου είναι στο παιδί που χτύπησε μόνο. Είμαι δίπλα του», είπε.   

Πάτρα: Πώς έγινε το ατύχημα στον αγώνα καρτ

Όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, επι της οδού Μαιζώνος, όταν ένα καρτ ξέφυγε από την πορεία του κι έπεσε πάνω στα κάγκελα, πίσω από τα οποία παρακολουθούσε τον αγώνα ο εξάχρονος με τον πατέρα του. 

Από τη σύγκρουση το παιδί έπεσε στο πεζοδρόμιο και χτύπησε το κεφάλι του. Αμέσως του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον κ. Δημητρόπουλο και στη συνέχεια έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον 6χρονο Φώτη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί προχώρησαν στην διασωλήνωσή του και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται.

Πάτρα: Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους σχετικά με το ατύχημα αναφέρουν:

«Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη, το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top