Παγώνη: «Θα κάνουμε τρίτη δόση εμβολίου» - Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

«Δε θα ήθελα να βλέπω παιδάκια στις ΜΕΘ»

Τη βεβαιότητα ότι όλοι θα κάνουμε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού εξέφρασε σήμερα το πρωί η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. 

«Εννοείται θα κάνουμε τρίτη δόση. Το έχουμε πει εδώ και καιρό. Περιμένουμε την Επιτροπή των Εμβολίων, που αργούν στις εισηγήσεις τους» σημείωσε η κ. Παγώνη, προσθέτοντας ότι το θέμα των εμβολιασμών θα προχωρήσει μέσα στον Οκτώβριο. 

Παγώνη: Έρχονται αλλαγές στα μέτρα - «Το πρόγραμμα εμβολιασμού απέτυχε»

Αυτοί που θα λάβουν πρώτοι την τρίτη δόση είναι οι ανοσοκατασταλμένοι και οι υγειονομικοί. Στη συνέχεια σειρά έχουν όσοι εμβολιάστηκαν τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σύμφωνα με την κ. Παγώνη. Εκτίμησε μάλιστα, ότι η τρίτη δόση θα γίνεται μετά τους 6-8 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Παγώνη: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική στα παιδιά»

Αναφερόμενη στη μετάλλαξη «Δέλτα» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι πρόκειται για μια «επιθετική μετάλλαξη στα παιδιά και στους νέους. Από τις δυσκολότερες μεταλλάξεις που έχουμε. Δεν το περιμέναμε κι εμείς».

Σημείωσε για ακόμα μια φορά ότι ο εμβολαισμός των παιδιών είναι πολύ σημαντικός. «Στο Λος Άντζελες έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στα παιδιά στα σχολεία γιατί ήταν πολλά τα κρούσματα και ένα μεγάλο ποσοστό μπήκε σε ΜΕΘ. Και δεν θα ήθελε κανείς μας, με τίποτα, να δει παιδάκια διασωληνωμένα» ανέφερε, κάνοντας έκκληση στους παιδιάτρους να ενημερώσουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Να εμβολιάσουν οι γονείς τα παιδιά τους για την ασφάλεια τους. Δεν θα ήθελα να βλέπω παιδάκια στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ» είπε η Ματίνα Παγώνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top