Παπαευαγγέλου: Πρωταθλητές στους εμβολιασμούς οι φοιτητές

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τρίτη δόση του εμβολίου

Όσα είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση η Βάνα Παπαευαγγέλου

Για την πορεία της πανδημίας και την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μίλησαν κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας  η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Κορωνοϊός: 2.322 κρούσματα σήμερα- 42 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσιάζει σημεία ύφεσης σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου. Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι 19.000. «Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο» είπε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε, θα δούμε κατακόρυφη αύξηση των τεστ ανά εβδομάδα, ενώ οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ εξετάζουν μόνο εμβολιασμένους. Η αλλαγή πολιτικής θα έχει πιθανά αύξηση κρουσμάτων και μείωση θετικότητας.

Παπαευαγγέλου: «Αναμενόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα στα σχολεία»

«Στις αρχές αυτής της εβδομάδας έγιναν 350.000 τεστ ανά ημέρα από 90.000 που είχαμε τις προηγούμενες μέρες» σημείωσε η κ.Παπαευαγγέλου. Το 53% των ασθενών αφορά σε άτομα μεγαλύτερα των 60 ετών, είπε, ενώ στα παιδιά ενδέχεται λόγω κινητικότητας να παρατηρηθεί αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά. Περιοχές με αυξημένη επιδημιολογική κάλυψη, είπε η καθηγήτρια δεν παρουσιάζουν επιβάρυνση της επιδημιολογικής τους εικόνας. Αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς, όπου οι φοιτητές είναι πρωταθλητές και κάλεσε όλους να εμβολιαστούν.

Παράλληλα, η κ. Παπαευαγγέλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη να εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 55 ετών, λέγοντας ότι η στασιμότητα που παρατηρείται σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας είναι δυσοίωνη.

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Η επιδημία δείχνει τάσεις ύφεσης»- Ανοιχτό το ενδεχόμενο για χορήγηση τρίτης δόσης 

Στη μείωση που παρουσιάζει ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων κορωνοϊού, για τρίτη εβδομάδα στη σειρά, αναφέρθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. «Η επιδημία δείχνει τάσεις ύφεσης, αλλά 3% αύξηση στους θανάτους, που ήταν μικρότερο ποσοστό σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα» είπε.

Όσα είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Όσα είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Όπως ανέφερε, καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «ο αριθμός των θανάτων έδειξε σημαντική μείωση μετά από καιρό», με περίπου 18% λιγότερους νεκρούς σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Από τις 47 ευρωπαϊκές χώρες, οι 26 είχαν βελτίωση στην εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης, σημείωσε.

Ακόμη σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας. Όπως σημείωσε, «το θέμα με την τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό ακόμα το εξετάζουμε».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top