Πήλιο: Τη δική του εκδοχή δίνει ο ψαράς που βρήκε τη σορό ψαροντουφεκά

Υποστηρίζει πως πανικοβλήθηκε γι΄αυτό και άφησε τον νεκρό στη θάλασσα

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται ψαράς που κατηγορείται ότι ανέσυρε με τα δίχτυα του νεκρό ψαροντουφεκά στην Μελανή Πηλίου και τον άφησε στη θάλασσα χωρίς να ενημερώσει κανένα. Ο ίδιος έδωσε τη δική του εκδοχή, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

«Σηκώθηκα την Κυριακή για τα δίχτυα και πηγαίνοντας στο σημείο ν’ αρχίσω να σηκώνω είδα αυτό που είδα. Εντάξει, το σοκ απερίγραπτο» είπε αρχικά ο επαγγελματίας ψαράς. 

Πήλιο: Έπιασε στα δίχτυα του νεκρό ψαροντουφεκά και τον έριξε στη θάλασσα

Όπως περιέγραψε, ο φόβος που ένιωσε όταν αντίκρισε νεκρό τον 74χρονο ψαροντουφεκά, o οποίος ήταν αγνοούμενος από το περασμένο Σάββατο, του θόλωσε το μυαλό. Έτσι, αντί να ειδοποιήσει τους λιμενικούς τον άφησε να ξαναβουλιάξει στη θάλασσα.

«Ούτε τον άνθρωπο τον σήκωσα πάνω στη βάρκα, καθόλου πάνω στη βάρκα. Μόλις τον είδα κάτω έφυγα, να σκεφτώ να δω τι να κάνω, μου είχε σαλέψει τελείως» πρόσθεσε.

Ο 52χρονος

Υπό έρευνα οι συνθήκες θανάτου του ψαροντουφεκά

Ο άτυχος ψαροντουφεκάς, συνταξιούχος τραπεζικός και πατέρας τριών παιδιών,  εντοπίστηκε βυθισμένος σε απόσταση 5 μέτρων από την ακτή. Ο δύτης που τον ανέσυρε διαπίστωσε ότι το πόδι του νεκρού ήταν παγιδευμένο σε δίχτυ και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν κατάφερε να βγει εγκαίρως στην επιφάνεια.

«Μίλησα λίγο με τη γυναίκα του, της είπα ότι πιάστηκε στο πέδιλο και το πέδιλο μάλιστα ήταν σε κακή κατάσταση, γιατί κάπου το είχε πιάσει και το είχε πιασμένο με σύρματα και μου είπε η γυναίκα του ότι του έλεγε να πάρει καινούρια πέδιλα και δεν έπαιρνε. Και δεν είχε ούτε σημαδούρα πάνω, κάτι να τον προσέχει, τίποτα» περιέγραψε ο δύτης της ομάδας διάσωσης του λιμεναρχείου Βόλου.

Πήλιο: Πώς εντόπισε τον ψαρά το Λιμενικό

Οι έρευνες του λιμενικού οδήγησαν στον 52χρονο αλιέα. «Φοβήθηκε, πανικοβλήθηκε και έφυγε. Στη συνέχεια πήγε να μαζέψει τα δίχτυα κι εκεί εντοπίστηκε και συνελήφθη» είπε η λιμενάρχης του Βόλου.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top