Ληστεία Μητροπόλεως: Ηχητικό ντοκουμέντο με τις αναζητήσεις των δραστών

Άρπαξαν 10.000 ευρώ από τα ταμεία της τράπεζας κι εξαφανίστηκαν

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως, στην καρδιά της Αθήνας, μέρα μεσημέρι. Δύο άγνωστοι άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν στα ταμεία και εξαφανίστηκαν μέσα στα στενά του κέντρου της πόλης. Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Παρόλο που στα γύρω σημεία υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις, οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν. 

Ληστεία με καλάσνικοφ σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας - 10 προσαγωγές

Οι άγνωστοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, όταν έφτασαν στο υποκατάστημα. Μπήκαν μέσα ένας - ένας και στη συνέχεια έβγαλαν ένα καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. 

Η τράπεζα όπου πραγματοποιήθηκε η ένοπλη ληστεία στην οδό Μητροπόλεως- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Η τράπεζα όπου πραγματοποιήθηκε η ένοπλη ληστεία στην οδό Μητροπόλεως- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Όση ώρα ήταν μέσα στην τράπεζα φώναζαν και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να πάρουν τα χρήματα και να εξαφανιστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού δελτίου του Star, αρπάξαν πάνω από 10.000 ευρώ από τα ταμεία. Οι υπεύθυνοι της τράπεζας κάλεσαν την αστυνομία, που έφτασε στο σημείο, αλλά οι δράστες είχαν προλάβει να εξαφανιστούν. 

Ληστεία Μητροπόλεως: Ηχητικό ντοκουμέντο με τις αναζητήσεις των δραστών από την ΕΛ.ΑΣ

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τις αναζητήσεις και τα χαρακτηριστικά των δραστών εξασφάλισε o Παναγιώτης Μπούσιος για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Είναι το «σήμα» που έστειλε το κέντρο της Άμεσης Δράσης προς όλα τα περιπολικά και τις μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ που βρίσκονταν στην περιοχή.

Το ηχητικό ντοκουμέντο με τις περιγραφές των δραστών- ρεπορτάζ Παναγιώτη Μπούσιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Το ηχητικό ντοκουμέντο με τις περιγραφές των δραστών- ρεπορτάζ Παναγιώτη Μπούσιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο, ο δράστης με το καλάσνικοφ ήταν μετρίου αναστήματος και φορούσε χακί μπλούζα, καφέ βερμούδα και μπλε σακίδιο. Ο ληστής με το πιστόλι φορούσε γκρι βερμούδα, μακρυμάνικη καφέ μπλούζα και ίσως έχει τατουάζ.

Ληστεία τράπεζα: Καλά μελετημένο το δρομολόγιο διαφυγής 

Αστυνομικοί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια πήραν αποτυπώματα από το εσωτερικό του υποσυστήματος αλλά και καταθέσεις από τους υπαλλήλους. Όμως, όπως φάνηκε, οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν πολλά κενά:

  • όταν μπήκαν στον ειδικό θάλαμο που βρίσκεται στην είσοδο, παρά το γεγονός ότι είχαν όπλα, δεν ενεργοποιήθηκε κανένας συναγερμός. 
  • έφυγαν με τα ποδιά, θέλοντας να εκμεταλλευτούν την κίνηση στο κέντρο της Αθήνας.
  • αν δεν είχαν κάποιο όχημα διαφυγής είναι πολύ πιθανό να έχουν κρησφύγετο, κοντά στην τράπεζα

Ενημερώνεται και η Αντιτρομοκρατική για τη ληστεία στη Μητροπόλεως

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν το βίντεο και το συγκρίνουν με άλλες ληστείες τραπεζών. Τα χαρακτηριστικά της ληστείας όμως, δεν άφησαν αδιάφορη ούτε την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία που την παρακολουθεί. Άλλωστε, πριν από σχεδόν επτά χρόνια στο ίδιο σημείο είχε συλληφθεί, μετά από καταδίωξη και ο καταδικασμένος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης.

Η ανάλυση του ταξίαρχου εν αποστρατεία, Θανάση Κατερινόπουλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η ανάλυση του ταξίαρχου εν αποστρατεία, Θανάση Κατερινόπουλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια ληστεία για εξοικονόμηση χρήματος, η οποία θα τροφοδοτήσει διάφορες τρομοκρατικές ομάδες στο μέλλον. Προβλέπεται θερμός χειμώνας στο κομμάτι αυτό, κατά την εκτίμησή μου» υπογράμμισε ο ταξίαρχος εν αποστρατεία και επίτιμος πρόεδρος αξιωματικών της Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top