Με rapid test και οι 12-17 ετών σε κλειστούς χώρους εστίασης

Τα παιδιά 5-11 ετών θα πρέπει να κάνουν self test

Με αρνητικό rapid test 48 ωρών και μόνο θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης οι ανήλικοι από 12 έως 17 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ με τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους σε εργασία και εστίαση

Το μέτρο αφορά σε εστιατόρια και καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια. Οι ανήλικοι άνω των 12 ετών θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης για να τους επιτραπεί η είσοδος, ξεκαθάρισε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Οι ανήλικοι από 5 έως 11 ετών, χρειάζεται να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα για να εισέλθουν σε κλειστό χώρο. Το ίδιο μέτρο ισχύει και για τους παιδότοπους. 

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε μεταφορές, εστίαση και τουριστικές επιχειρήσεις

Το ΦΕΚ περιλαμβάνει κάποιες ακόμα αλλαγές. Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

«Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α' 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Νέα μέτρα: Τι ισχύει από αύριο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ

Ειδικώς για τους εργαζόμενους στην εστίαση, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στις μεταφορές, στις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, όπως και για τους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, ο διαγνωστικός έλεγχος του προηγούμενου εδαφίου διενεργείται, υπό τους ίδιους όρους, δύο (2) φορές την εβδομάδα».

Για τα γυμναστήρια διορθώθηκαν τα όρια ηλικίας για τους υπόχρεους σε self test καθώς στο ΦΕΚ της Κυριακής γινόταν λόγος για παιδιά 5-12 ετών ενώ στο ΦΕΚ της Τρίτης γίνεται λόγος για παιδιά 4-11 ετών.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top