Νέος σεισμός 3,2 Ρίχτερ στη Θήβα

Ακολούθησε της έντονης σεισμικής δραστηριότητας

Σεισμός

Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία στη Θήβα, με ακόμη μια δόνηση να καταγράφεται το βράδυ, στις 20:45.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ ακολούθησε της έντονης σεισμικής δραστηριότητας, το πρωί.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το εστιακό βάθος του τελευταίου σεισμού ήταν 13,1 χλμ και η τοποθεσία δύο χιλιόμετρα ανατολικά βορειοανατολικά της Θήβας.

Προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή από τις 10 Ιουλίου οπότε και μπήκε στον «χορό» των ρίχτερ. 

Οι τρεις διαδοχικοί σεισμοί από 3 έως 3,5 Ρίχτερ οι οποίοι καταγράφηκαν το πρωί του Σαββάτου έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες άλλους που προηγήθηκαν αναστατώνοντας τους κατοίκους, ενώ το τελευταίο 24ώρο δεκάδες ασθενείς σεισμοί έχουν αναστατώσει την περιοχή.

Η τελευταία σεισμική δόνηση άνω των 3 Ρίχτερ είχε μέγεθος 3,2 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 12:42, στα τρία χιλιόμετρα ανατολικά - βορειοανατολικά της Θήβας, με εστιακό βάθος στα 10,4 χιλιόμετρα. Νωρίτερα, είχαν σημειωθεί δυο δονήσεις ανάλογης ισχύος με διαφορά μικρότερη του ενός λεπτού.

Συγκεριμένα, η πρώτη δόνηση μεγέθους 3 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 8 και μισή το πρωί στα 3 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Θήβας και με εστιακό βάθος 13,3 χιλιομέτρων. Η δεύτερη δόνηση, 3,5 Ρίχτερ, σημειώθηκε 30 δευτερόλεπτα αργότερα στα 3 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας και με εστιακό βάθος 11,3 χιλιομέτρων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top