Θεσσαλονίκη: 9 συλλήψεις στα επεισόδια στην πορεία των αντιεμβολιαστών

Οι διαδηλωτές πήραν θέση μπροστά από τον φραγμό της Αστυνομίας

Επεισόδια έγιναν στην πορεία διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών το Σάββατο το βράδυ στη Θεσσαλονίκη,  τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα 9 συλλήψεις και 6 προσαγωγές από την Ελληνιική Αστυνομία. 

Λίγο πριν τις 20:00, ομάδες αντιεμβολιαστών επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Βελλίδειο, με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων και νερού, από τους «Αίαντες».

Οι διαμαρτυρόμενοι που πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση στην πλατεία Λευκού Πύργου, με πανό και ελληνικές σημαίες στα χέρια φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: 

«Περί ώρα 20.00 στη συμβολή τον οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μ. Ανδρόνικου, περίπου 500 άτομα, τα οποία συμμετείχαν σε κάλεσμα μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, για συγκέντρωση ενάντια «στους διαχωρισμούς των ανθρώπων, στους εκβιασμούς και πιέσεις στον εργασιακό χώρο και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό», επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων, επιχειρώντας να διασπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, οι οποίες τους απώθησαν αποτρέποντας περαιτέρω κλιμάκωση.

Πραγματοποιήθηκαν 9 συλλήψεις και 6 προσαγωγές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top