Μίκης Θεοδωράκης: 96 βρακοφόροι συνόδευσαν τη σορό του

Δάκρυα συγκίνησης κατά την άφιξή του στη Μητρόπολη Χανίων

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η ατμόσφαιρα στη Δημοτική Αγορά των Χανίων, όπου μεταφέρθηκε η σορός του Μίκη Θεοδωράκη λίγο πριν φτάσει στη Μητρόπολη, όπου και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. 

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να υποδεχθούν τον μεγάλο συνθέτη στα πατρογονικά του χώματα που θα τον σκεπάσουν στο τελευταίο του ταξίδι. 

Μίκης Θεοδωρακης

Βαθιά συγκίνηση επικράτησε κατά την άφιξη της σορού του Μίκη Θεοδωράκη στη Δημοτική Αγορά Χανίων - Intimenews

Με δάκρυα στα μάτια οι συμπατριώτες του Μίκη Θεοδωράκη τον αποχαιρέτησαν με χειροκρότημα και φωνάζοντας «αθάνατος», «σ’ ευχαριστούμε».

κόσμος Θεοδωράκης

«Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος την ώρα που περνούσε η σορός - Eurokinissi

Η Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων παιάνιζε συνθέσεις του μεγάλου καλλιτέχνη, ενώ 96 βρακοφόροι, όσοι και τα χρόνια του τον συνόδευσαν αμίλητοι κι αγέρωχοι έως τον ναό της Μητρόπολης. 

βρακοφόροι

96 βρακοφόροι, όσα και τα χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη τον συνόδευσαν στη Μητρόπολη - Intimenews

Στην πομπή ακολουθούσαν επίσης μέλη της οικογένειας του κορυφαίου δημιουργού, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Κουτσούμπας

 Δημήτρης Κουτσούμπας και η Αλέκα Παπαρήγα συνόδευσαν τη σορό του Μ. Θεοδωράκη - Intimenews

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται αυτή την ώρα στον Μητροπολιτικό Ναό των Εσοδίων της Θεοτόκου όπου και θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα έως τις 12:00 το μεσημέρι.

φέρετρο Θεοδωράκης

Η σορός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα έως τις 12:00 το μεσημέρι - Intimenews

Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, μαζί με τους γονείς και τον αδερφό του.

Στις 13:00 θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά και στον ναό του Αγίου Νικολάου όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για την δημόσια υγεία. Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού.

κηδεία Θεοδωράκης

Χιλιάδες κόσμου έσπευσε για το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη - Eurokinissi

Στον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Μίκη Θεοδωράκη θα παραστούν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

κηδεία

Ύστατο χαίρε στον μεγάλο συνθέτη - Eurokinissi

Κατά τη διάρκεια της κηδείας τόσο στην πόλη των Χανίων, όσο και στο χωριό Γαλατάς θα ισχύσουν έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, ενώ σε ένδειξη πένθους θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top