Μίκης Θεοδωράκης: Μέχρι τις 14:00 σήμερα το λαϊκό προσκύνημα

Το βράδυ το τελευταίο ταξίδι του συνθέτη στα Χανιά

Πώς θα γίνει η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (7/9)

Το τελευταίο «αντίο» θα μπορέσουν να πουν σήμερα για τελευταία μέρα οι θαυμαστές του Μίκη Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος στη Μητρόπολη Αθηνών. 

Μίκης Θεοδωράκης: Όλες οι λεπτομέρειες για το τελευταίο «αντίο» στον Γαλατά

Η σορός του μεγάλου Έλληνα συνθέτη θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στις 10:00 το πρωί και μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι θα μπορούν όσοι το επιθυμούν να του πουν το ύστατο χαίρε.

Στις 15:00 είναι προγραμματισμένη η τελετή αποχαιρετισμού του, στην οποία θα παραστούν αρκετοί εκπρόσωποι του πολιτικού, καλλιτεχνικού και πνευματικού κόσμου.

Μίκης Θεοδωράκης: Η συγκλονιστική τελευταία ηχογράφηση στο σπίτι του

Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αλλά και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί στο λιμάνι του Πειραιά απ' όπου ο Μίκης Θεοδωράκης θα ξεκινήσει το τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα του, τα Χανιά.

Μίκης Θεοδωράκης: «Έχουν δαπανηθεί πάνω από 100.000 ευρώ για την κηδεία»

Στις 07:30 το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Σούδας και από εκεί με αυτοκινητοπομπή θα προσεγγίσει την Δημοτική Αγορά Χανίων για να κατευθυνθεί στη συνέχεια, πεζή, προς τη Μητρόπολη Χανίων όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι στις 12:00 το μεσημέρι.

Μίκης Θεοδωράκης: Απαγορεύεται στην οικογένειά του να εμπλακεί στην κηδεία

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 13:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά και μετά το πέρας αυτής, η σορός, πεζή θα μεταφερθεί στο Κοιμητήριο του Γαλατά όπου και θα ταφεί, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top