Μίκης Θεοδωράκης: Όλες οι λεπτομέρειες για το τελευταίο «αντίο» στον Γαλατά

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στον τόπο καταγωγής του

Πώς θα γίνει η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μετά τη δικαστική απόφαση που έβαλε οριστικά τέλος στη διαμάχη για το πώς θα κηδευτεί ο Μίκης Θεοδωράκης, στον τόπο καταγωγής του, τα Χανιά, οι προετοιμασίες για την τελετή ταφής του μεγάλου Έλληνα είναι πυρετώδεις. 

Μίκης Θεοδωράκης: «Έχουν δαπανηθεί πάνω από 100.000 ευρώ για την κηδεία»

Η σορός του μεγάλου Έλληνα έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι αύριο Τετάρτη από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι. 

Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα γίνει αύριο στις 15:00 από τη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη στις 13:00 στον Γαλατά Χανίων. 

Μίκης Θεοδωράκης: Την Πέμπτη η κηδεία του - Όλο το τελετουργικό

Μίκης Θεοδωράκης - λαϊκό προσκύνημα

Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μίκη Θεοδωράκη - Eurokinissi

Μίκης Θεοδωράκης: Πυρετώδεις προετοιμασίες στον Γαλατά Χανίων για την κηδεία του

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της τελετής, το τελετουργικό στον Γαλατά Χανίων προβλέπει:

  • Στις 7:30 το πρωί η σορός του σπουδαίου καλλιτέχνη, πολιτικού και αγωνιστή θα φθάσει στο λιμάνι της Σούδας. Από εκεί, με αυτοκινητοπομπή η σορός του θα διασχίσει την πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στη συνέχεια πεζή θα συνοδευτεί στη Μητρόπολη όπου μέχρι τις 12:00 η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. 
  • Στη συνέχεια, θα γίνει με αυτοκινητοπομπή μεταφορά της σορού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Γαλατά, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη μία το μεσημέρι.
  • Αμέσως μετά θα ακολουθήσει πεζή συνοδεία της σορού στο κοιμητήριο του Γαλατά, όπου θα γίνει η ταφή του κορυφαίου Έλληνα. 

Πυρετώδεις προετοιμασίες στον Γαλατά Χανίων - Ρεπορτάζ του Βαγγελη Φρυντιλάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σημειώνεται, ότι η μετακίνηση για όσους επιβάτες ταξιδέψουν αύριο για τα Χανιά για την κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη θα είναι δωρεάν και την προσφέρει η κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES και η BLUE STAR FERRIES σε μία συμβολική κίνηση τιμήν ένεκεν για τον μεγάλο εκπλιπόντα. 

Θεοδωράκης - λαϊκό προσκύνημα

Μίκης Θεοδωράκης: Ένταση έξω από τη Μητρόπολη 

Ένταση προκλήθηκε έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όταν οι άνδρες της αστυνομίας εμπόδισαν παρευρισκόμενους να προσεγγίσουν το σημείο, καθώς η ώρα πλησίαζε 19:00 και έληγε το σημερινό λαϊκό προσκύνημα.

Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους αντέδρασαν στην εντολή της αστυνομίας και παραλίγο να έρθουν στα χέρια με τους αστυνομικούς, προκειμένου να σπάσουν το μπλόκο και να προσέλθουν στον ναό ώστε να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη.

επεισόδια Μίκης Θεοδωράκης

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών κατά τη διαρκεια του λαϊκού προσκυνήματος της σορού του Μίκη Θεοδωράκη - Intime

λαϊκό προσκύνημα επεισόδια

Ορισμένοι, όντας λίγα μέτρα μακριά από το παρεκκλήσι, αντέδρασαν, ενώ λίγο έλειψαν να έρθουν και στα χέρια με τους αστυνομικούς. Μάλιστα, κάποιοι πολίτες έσπασαν το μπλόκο και έφτασαν κοντά στον ναό.

Τελικά, αποφασίστηκε να παραταθεί το λαϊκό προσκύνημα ώστε να αποχαιρετήσουν οι παρευρισκόμενοι τον μεγάλο καλλιτέχνη.

Μίκης Θεοδωράκης: Αποχαιρετιστήριο κονσέρτο μέσα από το ιστορικό κελί στον Ωρωπό

Μέσα σε ένα κελί 24 τ.μ ο Μίκης Θεοδωράκης φυλακίστηκε μαζί με άλλους συναγωνιστές του. Ήταν κρατούμενος της χούντας από τον Οκτώβριο του 1969 έως τον Απρίλιο του 1970. Στο κελί των φυλακών Ωρωπού εμπνεύστηκε πολλές δημιουργίες του.  

Μέσα από το ιστορικό κελί δόθηκε ένα συγκινητικό αποχαιρετιστήριο κονσέρτο από τον μουσικό Γιάννη Τούσια. Απέτιναν φόρο τιμής στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top