Θεοδωρίδου: Τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 60 ετών

«Κρούει» τον κώδωνα για εμβολιασμό εφήβων πριν το άνοιγμα των σχολείων

Όλα όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας/ 6/9/21

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.  

Κορωνοϊός: 1.765 νέα κρούσματα και 47 οι νεκροί στη χώρα

Στους λόγους που πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά αναφέρθηκε ξανά η κ. Θεοδωρίδου. Μάλιστα, τόνισε πως οι ανεμβολίαστοι έφηβοι έχουν δεκαπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά σε σχέση με τους εμβολιασμένους.

«Ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για τη σωματική τους υγεία, αλλά και την ψυχική. Επίσης, πάρα πολύ σημαντική είναι η θωράκιση των παιδιών για την επιστροφή στα σχολεία και τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Κορωνοϊός: Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη

Επίσης, σημαντικός λόγος είναι η μείωση της διασποράς. Τέλος, η πιθανότητα της μείωσης πιθανότητας να δημιουργηθούν νέες μεταλλάξεις, καθώς ο ιός δεν θα βρίσκει πρόσφορο έδαφος», είπε αρχικά.

«Από τις 29 εγκύους που έχουν νοσηλευτεί, οι 25 είχαν τη μετάλλαξη Δέλτα»

«Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα υπαγορεύει τον εμβολιασμό των εγκύων. Από την αρχή της πανδημίας, 29 έγκυες έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 25 μέσα στο 2021. Δύο έχουν καταλήξει», τόνισε αναφορικά με τους εμβολιασμούς των εγκύων.

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, πρέπει να γίνεται κανονικά ο εμβολιασμούς των εγκύων, όπως υπαγορεύουν οι διεθνείς επιστημονικές μελέτες, όπως αυτή του CDC.

Κορωνοϊός: Ποιες παρενέργειες αφήνει στην όσφρηση των ασθενών

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, καθ' όλη τη διάρκεια της της κύησης ο εμβολιασμός δεν έχει κανέναν κίνδυνο και πρέπει να γίνεται.

Σε ποιους θα δοθεί η τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου

Για την τρίτη δόση, η Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε πως «Στόχος είναι να δοθεί σε άτομα, των οποίων τα επίπεδα αντισωμάτων έχουν μειωθεί και ενδεχομένως χρειάζονται μία βελτίωση». 

Επίσης αναφέρθηκε στη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου (τρίτη δόση), θέμα που μελετά η Επιτροπή Εμβολιασμών.

ECDC: Σε αυτές τις ομάδες πρέπει να χορηγηθεί η τρίτη δόση εμβολίου

Η χορήγησή της στοχεύει στη «θωράκιση» των ατόμων που λόγω νόσου ή θεραπείας δεν μπόρεσαν να έχουν ικανοποιητική αντισωματική ανταπόκριση μετά από τους βασικούς εμβολιασμούς και παραμένουν ευάλωτοι στη λοίμωξη καθώς και στην υπενθύμιση στο ανοσιακό σύστημα επανενεργοποίησης της ανοσοανταπόκρισης, ούτως ώστε να δημιουργηθούν υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων και να αναπληρώσουν τη μείωση με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα ακολουθήσουν τους ανασοκατεσταλμένους στην τρίτη δόση, προσέθεσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν λάβει δυο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού (Pfizer ή Moderna), δυο δόσεις εμβολίου Astra Zeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα μελετήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top