Επιστροφή αδειούχων: Το σχέδιο για «μπλόκο» στον κορωνοϊό

Στο μικροσκόπιο των Αρχών 13 περιοχές στη χώρα

Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (27/8)

Να μην επιστρέψει και ο… κορωνοϊός με το τελευταίο μεγάλο κύμα επιστροφής των αδειούχων του Αυγούστου, που έχει ξεκινήσει από χθες, θέλει κυβέρνηση.

Για να πείσει τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες, που επιστρέφουν, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή τη διάθεση δύο δωρέαν self test στον καθένα.

Κρίσιμες οι επόμενες 3 εβδομάδες για την εξέλιξη της πανδημίας

Εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες για να φτάσουμε το τείχος ανοσίας

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου τα εργαλεία αυτοδιαγνωστικού ελέγχου θα διατίθενται σε μη εμβολιασμένους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε μη εμβολιασμένα άτομα ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού) και σε μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών.

Παράλληλα, συμβουλεύει τους εκδρομείς, που επιστρέφουν, να αποφύγουν την επαφή με άτομα στις ευαίσθητες ομάδες για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών 13 περιοχές στη χώρα

Την ώρα που τα μίνι lockdown δείχνουν να αποδίδουν (σημειώθηκε πτώση των κρουσμάτων σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Μεσσηνία), οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο 13 περιοχές της χώρας, που… φλερτάρουν με τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Πώς θα ψωνίζουν οι ανεμβολίαστοι – Τα σενάρια για click away

Συγκεκριμένα, με εφαρμογή αντίστοιχων περιοριστικών μέτρων «απειλούνται» η Αχαΐα (140 κρούσματα την Παρασκευή), η Ηλεία (97), η Ρόδος (77), ο  η Εύβοια και η Κοζάνη (70), Έβρος (67), η Καβάλα (66), η Λάρισα (65), η Αιτωλοακαρνανία (60), η Χίος (32), η Κάλυμνος (21), η Νάξος (19) και η Ικαρία (11).

Έρχεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Η επέκταση της υποχρεωτικότητας υπάρχει στο τραπέζι ανάλογα με το ρυθμό των εμβολιασμών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Έρχεται επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Ποιους θα αφορά

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επόμενοι στη λίστα με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα είναι οι εργαζομένοι στα σώματα ασφαλείας, αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικό προσωπικό.

Παράλληλα, πιθανόν να εφαρμοστεί και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στην εστίαση, αλλά και το λιανεμπόριο.

Το ίδιο ισχύει και για το Δημόσιο, για τις υπηρεσίες όπου οι υπάλληλοι έχουν μεγάλη επαφή με πολίτες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top