Πώς θα ψωνίζουν οι ανεμβολίαστοι – Τα σενάρια για click away

Στο τραπέζι η είσοδος σε εμπορικά κέντρα μόνο για εμβολιασμένους ή με test

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Σε επέκταση των απαγορεύσεων πιθανόν να προχωρήσει η κυβέρνηση έως τις 13 Σεπτεμβρίου, που είναι η μέρα ισχύος των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Ο στόχος είναι, φυσικά, να σφίξει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για όσους επιμένουν να αρνούνται τον εμβολιασμό, προστατεύοντας την ίδια ώρα τόσο τους ίδιους, όσο και τους εμβολιασμένους.

Όλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κριθούν από την πορεία των ραντεβού για εμβολιασμό τις επόμενες 17 μέρες.

Κρίσιμες οι επόμενες 3 εβδομάδες για την εξέλιξη της πανδημίας

Το «πρέσινγκ» στους ανεμβολίαστους έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Ήδη, έχουν κλειστεί 163.000 ραντεβού από τις 16 Αυγούστου και μετά και εάν συνεχιστεί η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, τότε δε θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα.

Κορωνοϊός: Αποδίδει καρπούς το «πρέσινγκ» στους ανεμβολίαστους

Σε αντίθετη περίπτωση, το επιτελείο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια, με φόντο τις προειδοποιήσεις των ειδικών πως οι επιστροφές από τα νησιά και τα παραθεριστικά κέντρα ίσως να εκτοξεύσουν τα κρούσματα τον Σεπτέμβριο, δοκιμάζοντας πάλι τις αντοχές του ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας).

Ένα από τα μέτρα, που βρίσκονται στο συρτάρι, είναι η επαναφορά του click away στο λιανεμπόριο για τους ανεμβολίαστους, εάν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα. Προς το παρόν, τουλάχιστον, η ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε καθώς κρίθηκε ότι τα μέτρα, που ισχύουν, για το λιανεμπόριο επαρκούν.

«Το λιαανεμπόριο δεν αφέθηκε χωρίς να υπάρχουν μέτρα. Από εκεί και πέρα η κίνηση του να μπούμε σε ένα σούπερ μάρκετ ή να πάμε να ψωνίσουμε με τα μέτρα, με τη χωρικότητα που επιτρέπεται, με τη μάσκα, είναι ασφαλής και επομένως θα συνεχίσουμε έτσι», ξεκαθάρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Εμβολιασμοί έξω από τις εκκλησίες για να φτάσουμε το τείχος ανοσίας

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ακολουθηθεί το μοντέλο για τους κλειστούς χώρους της εστίασης στα κλειστά εμπορικά κέντρα, τύπου mall.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι να χρειάζονται rapid test έως 48 ώρες πριν.

Πώς θα μπαίνουμε στα μαγαζιά από 13 Σεπτεμβρίου – Τι θα ισχύει για τις εκκλησίες

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα στο λιανεμπόριο και τις εκκλησίες, θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και μετά τις 13 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

Σούπερ μάρκετ

-    Ένας πελάτης ανά 15 τετραγωνικά μέτρα
-    Με αποστάσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας

Λιανεμπόριο

-    Ένας πελάτης ανά 16 τετραγωνικά μέτρα
-    Δυο μέτρα απόσταση ανάμεσα στους πελάτες
-    Υποχρεωτική χρήση μάσκας και ισχυρή σύσταση για χρήση διπλής μάσκας

Εκκλησίες

-    Ένα άτομο ανά 10 τ.μ στο εσωτερικό των ναών
-    Ένα άτομα ανά 15 τ.μ. στον εξωτερικό χώρο
-    Υποχρεωτική τη χρήση μάσκας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top