Έβρος: Περιπολίες νύχτα - μέρα για διακινητές και μετανάστες

Αυτοψία του Star στην περιοχή

«Αστακός» ο Έβρος υπό τον φόβο νέου κύματος μεταναστών από το Αφγανιστάν - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ολόκληρη η περιοχή του Έβρου θωρακίζεται σαν «αστακός» υπό τον φόβο νέου μεγάλου κύματος προσφύγων από το Αφγανιστάν. Τα έργα επιθεώρησαν χθες οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στέλνοντας το μήνυμα ότι τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα. 

Οχυρώνεται ο Έβρος – Στα σύνορα Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοΐδης

Ο νέος φράχτης 27 χιλιομέτρων εκτείνεται στις Φέρες από την περιοχή Μαυράγκαθου κοντά στο Μοναστηράκι, έως την περιοχή Πέταλο κοντά στις κοινότητες Πέπλου και Βρυσούλας.

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη των Υπουργών στον Έβρο 

Έβρος

φράκτης Έβρος

Ο παλαιότερος φράχτης 12,5 χιλιομέτρων καλύπτει την περιοχή από τις Καστανιές έως τη Νέα Βύσσα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για την επέκταση του μεταλλικού φράχτη στην περιοχή ανάμεσα σε Σουφλί και Διδυμότειχο, όπως και στην περιοχή του Τριγώνου της Ορεστιάδας, Μαρασιά-Δίλοφο-Ορμένιο.  

Στα περάσματα του ποταμού θα υπάρχει και σύγχρονη ηλεκτρονική επιτήρηση που θα εκτείνεται σε μήκος 115 χιλιομέτρων.  

φράχτης στον Έβρο

Νέοι πύργοι παρακολούθησης με κάμερες μεγάλης εμβέλειας, νυχτερινής όρασης και πολλαπλών αισθητήρων συλλέγουν δεδομένα, τα οποία στέλνονται σε επιχειρησιακά κέντρα. 

Είναι πολύ πιθανό να επιθεωρήσει τα οχυρωματικά έργα στον Έβρο και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να στείλει κι ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι τα ελληνικά σύνορα είναι απροσπέλαστα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top