Οχυρώνεται ο Έβρος – Στα σύνορα Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοΐδης

Θα επισκεφτεί και ο Μητσοτάκης τα σύνορα τις επόμενες ημέρες

Στον Έβρο εκτάκτως βρίσκονται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Οι δύο υπουργοί θα επιθεωρήσουν τη θωράκιση των χερσαίων συνόρων μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα, θα επισκεφθούν στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής, τη συνοριακή γέφυρα «Κήπων», το Συντονιστικό Κέντρο της ΕΛΑΣ στην Ορεστιάδα και την έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού), ενώ θα συνοδεύονται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν το απόγευμα

Παράλληλα, θα μεταβούν και στο νέο φράχτη που κατασκευάζεται στην περιοχή των Φερών, ενώ α έχουν ευρεία σύσκεψη στην XII Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, για εκτίμηση της κατάστασης, μετά από την επικράτηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πολύ πιθανόν να μεταβεί και στον Έβρο τις επόμενες ημέρες προκειμένου να δει από κοντά τα έργα για την οχύρωση των συνόρων, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top