Κορωνοϊός: Αυτές τις βλάβες προκαλεί στους πνεύμονες νέων χωρίς υποκείμενα

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναρτά αξονικές τομογραφίες ασθενών 18 ετών και κάτω

Η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας είναι ορατή λόγω της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, η οποία αυξάνει τα κρούσματα. Στην περιφέρεια πολλά νοσοκομεία ζορίζονται με τις εφημερίες που σε κάποιες περιπτώσεις ξεκινούν με μηδέν κενές κλίνες ΜΕΘ.
 

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων Γκίκας Μαγιορκίνης, θέλοντας να καταδείξει τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στους πνεύμονες η Covid-19, ακόμα και σε νέους χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ανήρτησε αξονικές τομογραφίες στον λογαριασμό του στο Facebook. Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού.

Μετάλλαξη Δέλτα: Όσα πρέπει να γνωρίζουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαγιορκίνης δημοσίευσε φωτογραφίες από αξονικές τομογραφίες νέων κάτω από 18 έτη με Covid-19 (18 ετών, 15 ετών, 14 ετών και 8 ετών), εξηγώντας ότι κανένας ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή.

Στη δίνη του κορωνοϊού η χώρα: 7 περιφέρειες με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Υψηλότερος ο κίνδυνος μόλυνσης σε εφήβους και νεαρούς άνδρες

«Οι ασθενείς δεν χρειάστηκαν συμπληρωματικό οξυγόνο, διασωλήνωση ή ΜΕΘ. Πρόκειται για απλά κοινά περιστατικά Covid-19. Ωστόσο έχουν πολύ "εντυπωσιακές" βλάβες και είναι άγνωστο τι θα προκαλέσουν αυτές οι βλάβες σε βάθος χρόνου» σχολάζει.

Μαγιορκίνης: «Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μαθητών»

 

«Για την πλειονότητα του κόσμου το ερώτημα είναι απλό: Θέλουν να υποβάλουν τους πνεύμονές τους σε αυτές τις βλάβες για να δουν αν αντέχουν; Και αν αντέξουν την πρόκληση (όπως προβλέπεται ότι θα αντέξουν οι περισσότεροι νέοι) θέλουν να δουν πόσα χρόνια ή αντοχές έχασαν στην πορεία; Με το εμβόλιο προστατεύουμε τους πνεύμονές μας από βαρύτατη καταπόνηση!» καταλήγει ο κ. Μαγιορκίνης.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top