Μόσιαλος για Τσιτσιπά: «Απογοήτευσε η δήλωσή του. Ας μας προβληματίσει»

Πώς σχολίασε την τοποθέτηση του Έλληνα τενίστα για το εμβόλιο

Δείτε στο βίντεο τη σχετική δήλωση του Στέφανου για τον εμβολιασμό 

Σάλο προκάλεσε η νέα δήλωση του κορυφαίου Έλληνα τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, σύμφωνα με την οποία αρνείται να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος θα εμβολιαστεί παρά μόνο όταν το εμβόλιο γίνει υποχρεωτικό.

Τσιτσιπάς: «Δεν κάνω το εμβόλιο μέχρι να γίνει υποχρεωτικό»

«Δεν έχω κάνει το εμβόλιο, κανείς δεν το έχει θεωρήσει υποχρεωτικό έως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα εμβολιασθώ, αλλά μέχρι να γίνει υποχρεωτικό, δεν πρόκειται να το κάνω», ανέφερε. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε ποικίλα σχόλια στους χρήστες των μέσων κοινωνική δικτύωσης. 

Ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Έλληνα αθλητή τόνισε ότι πρέπει τέτοιου είδους δηλώσεις να μας προβληματίσουν. Στην ανάρτησή του στο facebook ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε αναλυτικά και στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στις ηλικίες 18-24 ετών, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή ως «πραγματικό πρόβλημα».


Τσιτσιπάς

Η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου και το σχόλιο για τη δήλωση Τσιτσιπά

«Μόνο το 39% των συμπατριωτών μας ηλικίας 18-24 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο (με κίνητρα και χωρίς κίνητρα). Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και υπερβαίνει τις δηλώσεις του πρώην; ειδώλου (το ερωτηματικό το βάζω γιατί πολλές φορές η πορεία από την απαξίωση στην αποθέωση είναι μισό τσιγάρο δρόμος, ειδικά στη χώρα μας).

Η δήλωση που τόσο απογοήτευσε, γιατί έγινε από επώνυμο που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη, ας μας προβληματίσει γενικότερα. Οι ελάχιστες παρενέργειες των εμβολίων είναι ειδήσεις καθημερινά και όχι το πόσοι έχουν σωθεί λόγω της προστασίας των εμβολίων.

Ο άδικος θάνατος ενός εμβολιασμένου συμπατριώτη μας γίνεται κυρίαρχη είδηση ενώ ‘ξεχνάμε’ ότι είχαμε 13,204 άδικους θανάτους ανεμβολίαστων συμπατριωτών μας μέχρι στιγμής. Στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλονται απόψεις για τα εμβόλια από ‘πανεπιστημιακούς’ και ‘ειδικούς’ μπροστά στις οποίες η ανώριμη τοποθέτηση του επωνύμου τενίστα είναι ήσσονος σημασίας.

Ενόχλησε ο κ. Τσιτσιπάς αλλά μήπως πέρα από το δέντρο να δούμε και το δάσος;».

Τσιτσιπάς - Μόσιαλος

Ανάρτηση για το θέμα έκανε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κάνοντας retweet έγραψε «Κρίμα!».


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top