Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Νυμφαία Κομοτηνής

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση Νυμφαία Κομοτηνής, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος

Στην κατάσβεση της φωτιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι συμμετέχουν 66 πυροσβέστες με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, 21 οχήματα υδροφόρες και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Φωτιά τώρα στη Νυμφαία-Εξετάζεται η εκκένωση οικισμών

 

 

Ρίψεις νερού γίνονται από ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Φωτιά τώρα στη Νυμφαία-Εξετάζεται η εκκένωση οικισμών

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά είχε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Υπό εξέταση ήταν η  προληπτική εκκένωση δύο οικισμών.

Φωτιά τώρα στη Νυμφαία

Η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής: «Σύμφωνα με την Πυροσβεστικη υπηρεσία Κομοτηνής μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς Πάνδροσος Καρυδιά. Σε τηλεφωνική επικοινωνια που είχα με τον υπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζήτησα την έγκριση και άμεση παρέμβαση με εναέρια κατασβεστικά μέσα η οποία είναι καθοδόν. (2 πετζετέλ από Καβάλα- χρυσούπόλη, ένα canadair Θεσσαλονίκη και ένα ελικόπτερο από Αλεξανδρούπολη) Εξετάζεται προληπτικά η εκκένωση των οικισμών. Θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά. Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι μετακινήσεις αυτές τις ώρες».

Φωτιά τώρα στη Νυμφαία

Σύμφωνα με το xronos.gr, κάτοικοι που έχουν σπίτια μεταξύ Πανδρόσου και Καρυδιάς έχουν ειδοποιηθεί για να τα εκκενώσουν προληπτικά. Εκκενώνονται επίσης μαντριά με ζώα στην ευρύτερη περιοχή.

Χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά όλων των εμπλεκομένων φαίνεται πως η φωτιά έχει οριοθετηθεί κι αρχίζει να περιορίζεται. Ωστόσο, κομβικής σημασίας είναι οι επόμενες ώρες για την επιχείρηση.

Ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η κατάσταση αυτήν την ώρα είναι ελεγχόμενη, ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εκκένωσης των οικισμών. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς της Πανδρόσου και της Καρυδιάς του Δήμου Κομοτηνής.

Η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής κινητοποίησε αμέσως όλες της τις δυνάμεις. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού μας ζήτησαν άμεσα τη συνδρομή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ήδη αποσταλεί για την εναέρια κατάσβεση της φωτιάς δύο αεροπλάνα Πετζετέλ από την Καβάλα, ένα Canadair από τη Θεσσαλονίκη και ένα ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη. Όλα τα μηχανήματα του Δήμου Κομοτηνής (υδροφόρα, φορτωτής, Jcb, γκρέιντερ) βρίσκονται στην περιοχή και συνδράμουν στις προσπάθειες των Πυροσβεστών.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής έχει ζητήσει και τη συνδρομή του Δημάρχου Ιάσμου, ο οποίος απέστειλε προς βοήθεια τρία μηχανήματα έργου (την υδροφόρα του Δήμου του, δύο Jcb και ένα γκρέιντερ) και τέσσερις οδηγούς-χειριστές μηχανημάτων, καθώς και του Δημάρχου Αρριανών, ο οποίος έστειλε το πυροσβεστικό όχημα και την υδροφόρα του Δήμου του. Επιπλέον, στην περιοχή έχουν σπεύσει και ιδιώτες με μηχανήματα έργου, καθώς και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος Ροδόπης, ενώ η Πρόεδρος της Κοινότητας Πανδρόσου ζήτησε τη συνδρομή και των μηχανημάτων της εταιρείας AVAX που δραστηριοποιείται εκεί.

Προς το παρόν η κατάσταση θεωρείται ελεγχόμενη, αλλά σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο εξετάζεται και το σχέδιο εκκένωσης των οικισμών».

Πηγή

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top