«Καμπανάκι» ΠΟΥ για τη μετάλλαξη Δέλτα

Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία στην Ελλάδα

Η μετάλλαξη Δέλτα «καλπάζει» σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  προειδοποιεί πως ο ιός εξελίσσεται και πρέπει να δράσουμε πριν εμφανιστούν πιο επικίνδυνες παραλλαγές ενώ διαβεβαιώνει πως τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά απέναντι στην ασθένεια.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η παραλλαγή Δέλτα «είναι μια προειδοποίηση που μας λέει ότι ο ιός εξελίσσεται, αλλά είναι επίσης και μια έκκληση για δράση, να κάνουμε κάτι πριν εμφανιστούν πιο επικίνδυνες παραλλαγές».

Πάνω από 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά οι ανεμβολίαστοι 

Έγγραφο που έρχεται στη δημοσιότητα από τα αμερικανικά κέντρα πρόληψης και ελέγχου ασθενειών παρουσιάζει πως σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη δεν υπάρχει διαφορά στο ιικό φορτίο των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων ατόμων ενώ  υπογραμμίζει ότι οι ανεμβολίαστοι έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες από τους εμβολιασμένους να νοσήσουν βαριά ή να πεθάνουν. 

Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία στην Ελλάδα

Στη χώρα μας η αύξηση των κρουσμάτων αφήνει πλέον το αποτύπωμά της και στα νοσοκομεία. 
207 ήταν οι εισαγωγές ασθενών χθες με τον μέσο όρο των εισαγωγών του επταημέρου να φτάνει τους 176 την ώρα που δύο εβδομάδες νωρίτερα ο μέσος όρος εισαγωγών ήταν μικρότερος από 90.  

Με την μετάλλαξη Δέλτα να επελαύνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξετάζει το ενδεχόμενο μιας τρίτης, ενισχυτικής εμβολιαστικής δόσης.

Την ίδια ώρα  πρυτάνεις πανεπιστημίων καλούν τους φοιτητές να εμβολιαστούν.  


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top