Καύσωνας: Πώς θα χρησιμοποιήσουμε σωστά τα κλιματιστικά μας

Μίλησε για τη σωστή χρήση που πρέπει να κάνουμε

Ο γ.γ. ψυκτικών, Δημήτρης Κοντούσιας, μίλησε για τη σωστή χρήση που πρέπει να κάνουμε στα κλιματιστικά μας, ώστε να έχουμε τη μέγιστη δυνατή απόδοση σε συνθήκες καύσωνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θερμοκρασίες που μπορεί να αποδώσει κάθε κλιματιστικό, πρέπει να έχουν μία απόκλιση 12- 14 βαθμούς κάτω από την εξωτερική θερμοκρασία. Διαφορετικά, το μόνο που κάνουμε είναι να χάνουμε χρήματα καθώς, δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενώ η κατανάλωση ρεύματος είναι υπερβολική.

Καύσωνας: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να μην πάνε στη δουλειά τους

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «αν έξω έχει 40 βαθμούς και βάλω το κλιματιστικό μου στους 19 – 20, και το μηχάνημα δεν θα αποδώσει και, από την υπερλειτουργία του, υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο συμπιεστής να λειτουργεί. Γιατί η εξωτερική μονάδα του air – condition δε θα σταματήσει για να ξεκουραστεί».

Όσον αφορά στα πράγματα που μπορούμε οι ίδιοι να κάνουμε ώστε να συντηρήσουμε σε άψογη κατάσταση το κλιματιστικό μας, ο κ. Κοντούσιας ανέφερε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του Open ότι είναι πολύ σημαντικό, μία φορά τον μήνα ή και δύο, εφόσον το μηχάνημα δουλεύει καθημερινά για ώρες, να αφαιρούμε τα φίλτρα του κλιματιστικού, να τα πλένουμε στο μπάνιο με σκέτο νερό και να τα τοποθετούμε ξανά στη θέση τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top