Καιρός: «Μετά τον καύσωνα ίσως ακολουθήσουν βίαια καιρικά φαινόμενα»

Τι έγραψε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Το «κύμα» καύσωνα που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη με τη θερμοκρασία να σημειώνει ιδιαίτερα υψηλές τιμές. 

Ο υδράργυρος θα «χτυπήσει» κόκκινο και τα επόμενα 24ωρα, με την κορύφωσή του να αναμένεται τη Δευτέρα.

Καύσωνας: Έκτακτα μέτρα για τους εργαζόμενους - Παύση εργασίας 12:00-16:00

Την ίδια στιγμή, όμως, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει ότι μετά τον καύσωνα ενδέχεται να ακολουθήσουν «βίαια καιρικά φαινόμενα», κάτι που έγινε σε δυτική και κεντρική Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το είδαμε τις προηγούμενες εβδομάδες στη δυτική και κεντρική Ευρώπη όπου τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες ακολούθησαν βίαιες βροχοπτώσεις. Δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν μια τέτοια ακολουθία καιρικών φαινομένων συμβεί και στη χώρα μας κοντά στις 15 Αυγούστου και μετά».

Καύσωνας: Δωρεάν είσοδος σε οργανωμένες παραλίες Βουλιαγμένης και Βούλας

«Οι επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ δύσκολες για τη χώρα μας με τον υδράργυρο να παραμένει σταθερά πάνω από τους 40° με 43° ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας η υποχώρηση του υδραργύρου θα είναι μικρή με θερμοκρασίες κοντά στους 32° με 34° στα μεγάλα αστικά κέντρα και γενικά κοντά στους 30° στις περισσότερες περιοχές. Ένα γενικά μικρό ημερήσιο θερμοκρασιακό εύρος που τοπικά θα συνδυαστεί και με αυξημένες τιμές σχετικής υγρασίας και που αυτός ο συνδυασμός συνεπάγεται αυξημένη δυσφορία», αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top