Κορωνοϊός: Οι δύο περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων

Πιθανόν 4.500 κρούσματα τον Αύγουστο

Στην επαρχία φαίνεται πως έχει μεταφερθεί ο κορωνοϊός, όπως αποδεικνύεται και από την εικόνα που παρουσιάζει η ανάλυση των λυμάτων στην επικράτεια. 

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, επεσήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως υπάρχουν περιοχές που έχουν μια σταθεροποιητική τάση στην αύξηση του ιικού φορτίου, όπως η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα.

Οι εμβολιασμένοι πόσες πιθανότητες έχουν να νοσήσουν; Οι ειδικοί απαντούν

«Αυτό σημαίνει ότι η διασπορά είναι σταθερή στην κοινότητα, αλλά και περιοχές στις οποίες έχουμε μια σημαντική αύξηση. Μάλιστα, στην Αλεξανδρούπολη και στα Χανιά έχουμε για 2η συνεχή εβδομάδα μεγάλη αύξηση, δηλαδή υπάρχει αυξημένη διασπορά», είπε. 

Όπως εξήγησε ο κ. Θωμαΐδης, η μικτή εικόνα που εμφανίζει η ανάλυση των λυμάτων σχετίζεται με τις μετακινήσεις και με τη μη χρήση μάσκας, αλλά και τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Delta. 

Κορωνοϊός - λύματα: Η πόλη που κατέγραψε αύξηση ιικού φορτίου 218%

«Το στέλεχος Delta μας εκπλήσσει κάθε εβδομάδα για το πόσο γρήγορα μεταδίδεται. Σύμφωνα με έρευνες, μεταδίδεται 70 φορές πιο γρήγορα από το αρχικό στέλεχος. Γι’ αυτό ενώ περιμέναμε να επικρατήσει τον Σεπτέμβριο, ήδη έχει επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας», πρόσθεσε. 

Επιπλέον, από την ανάλυση των λυμάτων προκύπτει ότι επειδή ο κόσμος φεύγει από τα αστικά κέντρα, θα μεταφερθεί ενδεχομένως η διάδοση στις επαρχιακές πόλεις.  

Σπάει το «φράγμα» των 5 εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων

Με βάση αυτή την εικόνα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα κινηθεί και το επόμενο διάστημα στο επίπεδο των 3.500, ενώ υπάρχει πιθανότητα να φτάσουν το Αύγουστο ακόμα και τα 4.500 με την προϋπόθεση ότι ο εμβολιασμός θα διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top