Ιερά Σύνοδος: «Ναι» στα εμβόλια - «Η Εκκλησία εμπιστεύεται την επιστήμη»

Τι αναφέρει εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τον εμβολιασμό

Στην ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και Επιστήμης αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπό του από τον Δήμο Λεβαδέων.

Ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Όσοι πολεμάνε Θρησκεία και Επιστήμη είναι σε λανθασμένο δρόμο. Η Θρησκεία και η Επιστήμη έχουν τον χώρο τους και έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν. Άλλωστε είναι υποχρεωμένοι σε αυτήν την συνεργασία.

Από την πλευρά της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε ειδική εγκύκλιο με τίτλο «Εκκλησία και επιστήμη στον αγώνα κατά της πανδημίας» προς το σύνολο των Ιερών Μητροπόλεων με θέμα το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο το θέμα για τους κληρικούς

Μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο η Εκκλησία συνιστά προς όλους, σε συνεννόηση με τον γιατρό τους, να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας, ότι «δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας».

«Η Εκκλησία εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των ιατρών, η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από την θανατηφόρο πανδημία. Με τον φωτισμό του Θεού και την επίμονη προσπάθεια των επιστημόνων ιατρών, η ανθρωπότητα έχει πλέον στη διάθεση της το εμβόλιο, το οποίο είναι ικανό να υψώσει το τείχος στην εξάπλωση της πανδημίας» αναφέρεται.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top