Εξαρθρώθηκε κύκλωμα δουλεμπόρων - Μετέφεραν μετανάστες στην Ιταλία

Κινηματογραφική καταδίωξη ανοιχτά της Λευκάδας

Δείτε το ρεπορτάζ από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Ένα από τα πιο σκληρά κυκλώματα δουλεμπόρων στη χώρα, που μετέφερε μετανάστες στην Ιταλία με ταχύπλοα και ιστιοπλοϊκά σκάφη, εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, με μια κινηματογραφική καταδίωξη στα ανοιχτά της Λευκάδας, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των μελών του κυκλώματος.

Με προειδοποιητικά πυρά άνδρες του λιμενικού προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το σκάφος με τους μετανάστες ανοιχτά της Λευκάδας. Ο διακινητής όχι μόνο δε σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να ξεφύγει με επικίνδυνους ελιγμούς. Μάλιστα, επιχείρησε ακόμα και να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος του λιμενικού με μια κινηματογραφική καταδίωξη να ακολουθεί.

«Βούτηξε» ο χειριστής του σκάφους

Οι άνδρες του λιμενικού πυροβόλησαν τις μηχανές του ταχύπλοου προκειμένου να τις θέσουν εκτός λειτουργίας. Ο χειριστής πήδηξε στη θάλασσα, αφήνοντας το σκάφος ακυβέρνητο.

Μετανάστες Λευκάδα

Μετέφεραν μετανάστες με ταχύπλοα στην Ιταλία

Ακολουθώντας τη διαδρομή από την Τουρκία στην Αθήνα, και μέσω Λευκάδας στην Ιταλία, το κύκλωμα μετέφερε τους τελευταίους μήνες μετανάστες στη γειτονική χώρα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη

Μεταναστευτικό: Μειώθηκαν οι διελεύσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

Για τη μεταφορά των μεταναστών οι διακινητές χρησιμοποιούσαν είτε δικά τους αυτοκίνητα, είτε μίσθωναν λεωφορεία 

Στη Λευκάδα οι διακινητές έκρυβαν τους μετανάστες είτε σε απομονωμένες παραλίες, είτε σε θαμνώδεις περιοχές. Τους εφοδίαζαν με ρούχα και τρόφιμα μέχρι να τους παραλάβει το σκάφος των δουλεμπόρων.

«Μετά από πολύμηνη έρευνα προέκυψε ότι δυο άνδρες 45 και 39 ετών αποτελούσαν τον κεντρικό πυρήνα της οργάνωσης και στρατολογούσαν μέλη που είχαν γνώσεις ναυσιπλοΐας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να χειριστούν τόσο ιστιοφόρα όσο και ταχύπλοα σκάφη που διέθετε το κύκλωμα», δήλωσε στο STAR ο Νίκος Ρήγας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Μετανάστες Καταδίωξη

7.000 ευρώ το… κεφάλι

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας προχώρησαν σε άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου των μελών του κυκλώματος.

Απο την έρευνα προέκυψε ότι οι δουλέμποροι έπαιρναν από 5.000 - 7.000 ευρώ από τον κάθε μετανάστη για τη μεταφορά του στην Ιταλία.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top