Κεραμέως: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού φοιτητών

Θα εξεταστεί στη συζήτηση με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων

Πολλές είναι οι απορίες των φοιτητών σχετικά με την επανέναρξη των δια ζώσης διαλέξεων στα Πανεπιστήμια από τον Σεπτέμβριο. 

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα. 

Ανοίγουν οι Σχολές: Ο πρύτανης ζητά εμβολιαστικά κέντρα μέσα στο ΕΚΠΑ

«Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στην δια ζώσης εκπαίδευσης. Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό. Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο, υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας, υπονοώντας πως μπορεί να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός διδακτικού προσωπικού και φοιτητών, ως προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

«Καμπανάκι» για σχολεία - πανεπιστήμια: «Θα έχουμε πάλι πρόβλημα»

Παράλληλα, σε σημερινή δήλωσή της στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως ένα από τα μέτρα που συζητάνε είναι να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα κάμπους των ΑΕΙ για εμβολιάζονται επιτόπου οι φοιτητές.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο είναι το εμβόλιο. Από χθες (σ.σ. Πέμπτη 15 Ιουλίου) άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω. Δεν έχω ακριβή στοιχεία, αλλά άκουσα ότι κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα», συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

ΗΠΑ: Υποχρεωτικό το εμβόλιο σε φοιτητές για επιστροφή στα πανεπιστήμια

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως όλα τα σενάρια για την επανέναρξη των πανεπιστημίων θα συζητηθούν αύριο στην συνάντηση του υπουργείου με τους πρυτάνεις. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top