ΗΠΑ: Υποχρεωτικό το εμβόλιο σε φοιτητές για επιστροφή στα πανεπιστήμια

Καταργούνται πλήρως τα μέτρα στην Ουάσινγκτον στις 11 Ιουνίου

Οι φοιτητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο City University της Νέας Υόρκης θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 για να παρακολουθήσουν μαθήματα με φυσική παρουσία αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Eμβόλιο Pfizer: Εγκρίθηκε η χορήγησή του σε εφήβους 12 -15 ετών στις ΗΠΑ

Η απαραίτητη προϋπόθεση, που αφορά περισσότερους από 435.000 σπουδαστές πλήρους φοίτησης, τίθεται καθώς δίνονται πολλά κίνητρα από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και από άλλους αξιωματούχους με στόχο την παρότρυνση των πολιτών να εμβολιαστούν κατά του νέου κορονοϊού, καθώς καταγράφεται μείωση της ζήτησης εμβολιασμών.

«Λοιπόν, τέρμα οι δικαιολογίες», είπε ο Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου. «Τα συμβούλια των πανεπιστημίων State University of New York και City University of New York θα απαιτούν από όλους τους φοιτητές που επιστρέφουν στις σπουδές τους το φθινόπωρο να έχουν εμβολιαστεί», τόνισε.

Καταργούνται πλήρως τα μέτρα στην Ουάσινγκτον στις 11 Ιουνίου

Οι περιορισμοί που είχαν εφαρμοστεί στην Ουάσινγκτον για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα αρθούν σε μεγάλο βαθμό στις 21 Μαΐου και θα καταργηθούν πλήρως στις 11 Ιουνίου, χάρη στη μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων, ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας.

Όσο προχωρά η εκστρατεία ανοσοποίησης στις ΗΠΑ, τόσο επιστρέφει η «κανονικότητα» σε όλη τη χώρα.

Από τις 21 Μαΐου οι περιορισμοί που ίσχυαν μέχρι τώρα για τις περισσότερες εμπορικές δραστηριότητες στην Ουάσινγκτον (κυρίως το ωράριο και ο επιτρεπόμενος αριθμός πελατών) θα αρθούν. Θα συνεχίσουν να ισχύουν μόνο για τα μπαρ, τα νυχτερινά κλαμπ, τις μεγάλες αίθουσες συναυλιών και τα στάδια.

«Στις 11 Ιουνίου θα είμαστε σε θέση να ξαναρχίσουμε πλήρως τις δραστηριότητες» ανέφερε η Μιούριελ Μπάουζερ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τα εστιατόρια λειτουργούν ήδη στην Ουάσινγκτον, αλλά με περιορισμούς στη χωρητικότητά τους. Στους εξωτερικούς χώρους επιτρέπεται να κάθονται στο ίδιο τραπέζι μέχρι 10 άτομα. Πολλά μουσεία της πόλης θα ξανανοίξουν στις 14 Μαΐου.

Ακόμη και μετά την άρση των περιορισμών, οι προστατευτικές μάσκες θα είναι υποχρεωτικές σε κλειστούς χώρους.

Στην Ουάσινγκτον, πάνω από το 60% των κατοίκων ηλικίας άνω των 16 ετών έχει ήδη κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post. Οι μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό των τελευταίων δέκα μηνών, με λιγότερα από επτά κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ανά 24ωρο. Στην κορύφωση της πανδημίας, τον Ιανουάριο, καταγράφονταν περισσότερα από 45 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους καθημερινά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top