Ραντεβού για εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους εφήβους 15 - 17 ετών

Θα εμβολιάζονται με Pfizer- Πώς να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό οι γονείς

Η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας- κεντρικό δελτίο Star

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 15 έως 17 ετών, το απόγευμα της Πέμπτης. Οι γονείς των παιδιών που έχουν γεννηθεί μέχρι και τις 31/12/2005, μπορούν από σήμερα να κλείνουν ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστούν τα παιδιά τους με το εμβόλιο της Pfizer, μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Παπαευαγγέλου: «Θα εισηγηθούμε άμεσα τον εμβολιασμό παιδιών 15 – 17 ετών»

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Εμβολιασμοί: Σπεύδουν οι νέοι μετά την ανακοίνωση του Freedom Pass

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Μεγάλο βάρος της εκστρατείας εμβολιασμού πέφτει πλέον στις νεότερες ηλικίες αλλά και σε μια σημαντική μερίδα πολιτών άνω των 50 που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν.

Εμβολιασμοί Ελλάδα: Τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα

Την εβδομάδα που μας πέρασε έσπασε το φράγμα του 70% πλήρως εμβολιασμένων για τα άτομα άνω των 60 ετών. Συγκεκριμένα, στους πολίτες άνω των 60 ετών, το 71,5% έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, το 75,5% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και το ποσοστό αυτό θα ανέλθει κοντά στο 80% αν υπολογίσουμε τα ραντεβού.

Εμβολιασμοί: Οι μισοί ενήλικες είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 37% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 41%.

Για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 24% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 29%.

Σήμερα αναμένεται να φτάσουμε τα 9,5 εκατ. εμβολιασμών στη χώρα από την έναρξη της επιχείρησης «Ελευθερία». Αγγίζουν πλέον τα 5,5 εκατ. όσοι έχουν εμβολιαστεί με τη α' δόση του εμβολίου και τα 4,5 εκατ. όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top