Εταιρία παραγωγής κάλεσε ορχήστρα για δήθεν promo video και ήταν... γάμος!

Ένα απίστευτο περιστατικό έκανε γνωστό ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος

μουσικοί

Ένα απίστευτο περιστατικό με εταιρία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών έκανε γνωστό ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, η εν λόγω εταιρία έκανε casting σε ηθοποιούς για συμμετοχή σε μια νέα της παραγωγή. Το θέμα αυτής της παραγωγής αφορούσε στον γάμο, στον οποίο θα συμμετείχαν και τρία μουσικά σχήματα, ένα δημοτικό, ένα νησιώτικο και ένα ρεμπέτικο. 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μουσικών στο Υπουργείο Εργασίας

Η εταιρία κάλεσε λοιπόν στις 26 Ιουνίου τα μουσικά σχήματα για ένα promo video στους Αγίους Θεοδώρους. Τους ζήτησε να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους και τη δουλειά της Ορχήστρας παίζοντας για περίπου δύο ώρες, μέχρι που ο σκηνοθέτης να μπορέσει να τραβήξει τα αναγκαία πλάνα.

Σε έκπληξη των συμμετεχόντων μουσικών, ο χώρος που τους κάλεσαν για το promo video ήταν ένας χώρος δεξιώσεων, στον οποίο γινόταν ένας πραγματικός γάμος! Στον γάμο αυτόν, οι ηθοποιοί κλήθηκαν να κάνουν τους πραγματικούς σερβιτόρους και οι μουσικοί την ορχήστρα του γάμου! Οι καλεσμένοι ήταν συγγενείς και φίλοι των πραγματικών νεόνυμφων. 

«Οι υπεύθυνοι της παραγωγής προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα έκαναν λόγο  για ένα reality και για ένα ντοκιμαντέρ που γινόταν για να «βοηθήσει», ανάμεσα στα άλλα και τους καλλιτέχνες που χτυπήθηκαν τόσο πολύ από την πανδημία», όπως ανέφερε ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Σύλλογος σημειώνει ότι η παραπάνω περίπτωση δεν είναι η μοναδική και πως «η εκμετάλλευση της δουλειάς μας από διάφορους παραγωγούς, “έχει χτυπήσει κόκκινο”». Το Σωματείο επικοινώνησε με υπεύθυνο της συγκεκριμένης παραγωγής κι ενημερώθηκε ότι οι εργαζόμενοι μουσικοί δεν έχουν υπογράψει Σύμβαση για τη συμμετοχή τους στα γυρίσματα που έγιναν στις 26/ 6. Ακόμη χαρακτήρισε «δικαιολογίες της παραγωγής, ότι οι μουσικοί ήξεραν ότι θα ήταν ένας κανονικός γάμος στον οποίο θα έπαιζαν αφιλοκερδώς και θα γυριζόταν συγχρόνως ταινία που θα συμμετείχαν και σε αυτή αφιλοκερδώς».

«Η ενασχόληση με την Τέχνη μας δεν αποτελεί διασκέδαση για τους μουσικούς. Είναι  μια μορφή εργασίας που χρειάζεται χρόνια σπουδών, προσωπικής μελέτης και σίγουρα αφιέρωση» τονίζει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top