Φωτιές σε Βαρνάβα και Στύρα: Καλύτερη η εικόνα στα δύο πύρινα μέτωπα

Ολονύκτιες περιπολίες προκειμένου να ελεγχθούν οι αναζωπυρώσεις

Τα νεότερα από το πυρινο μέτωπο στη Βαρνάβα. Αυτοψία του Βαγγέλη Γκούμα στο σημείο. / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και οι δυνάμεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Πολιτικής Προστασίας για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν σήμερα Σάββατο στον Βαρνάβα και τα Στύρα Ευβοίας.

Οι πυροσβέστες θα παραμείνουν στα σημεία όλη τη νύχτα ώστε να έχουν υπό έλεγχο τα δύο πύρινα μέτωπα που παρουσιάζουν βελτίωση τις τελευταίες ώρες.

Χαρδαλιάς: 51 πυρκαγιές σήμερα - Ανησυχία για Στύρα και Βαρνάβα

Φωτιά στον Βαρνάβα: Εξαιρετικά βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τον Βαρνάβα. Οι άντρες της πυροσβεστικής έδωσαν ολοήμερη μάχη με τις φλόγες για να την θέσουν υπό έλεγχο και να μην επεκταθεί.

Φωτιά Βαρνάβας: Δύσκολη η κατάσταση - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι

Η εικόνα στο σημείο είναι αποκαρδιωτική. Όπως μετέδωσε ο Βαγγέλης Γκούμας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μεγάλη έκταση γης έγιναν στάχτη, ενώ κατοικίες που βρισκόταν στην περιοχή γλίτωσαν από θαύμα και δεν καταστράφηκαν.

φωτιά Βαρνάβα

Στην κατάσβεση πήρε μέρος και το τεράστιο ρωσικό κατασβεστικό αεροσκάφος Beriev-200 το οποίο λόγω του όγκου του κάνει ρίψεις από σχετικά ψηλή απόσταση. Περιέχει τόσο μεγάλο όγκο νερού που στην περιοχή όπου έγινε η ρίψη ήταν σαν έβρεχε για περίπου ένα λεπτό.

φωτιά Βαρνάβα αεροπλάνο

Σε καλύτερη κατάσταση η φωτιά στα Στύρα Ευβοίας

Αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα ήρθαν οι κάτοικοι του οικισμού Νιμποριό στα Στύρα Ευβοίας. Οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά τις αυλές των σπιτιών τους και κλήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές να εγκαταλείψουν προληπτικά τα σπίτια τους, ενώ έλαβαν και μήνυμα από το 112 της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να είναι σε επιφυλακή.

Φωτιά στα Στύρα Ευβοίας: Μήνυμα από το 112 – «Απομακρυνθείτε αμέσως»

Αυτή την ώρα, η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί στην κορυφογραμμή του βουνού ανάμεσα στα Στύρα και το Νιμποριό, ενώ είναι ενθαρρυντικό ότι οι άνεμοι που νωρίτερα ήταν ισχυροί έχουν «πέσει», όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο αντιπρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Νιμποριού Γιάννης Καπρής. 

Τα νεότερα από το πύρινο μέτωπο στα Στύρα Ευβοίας. / βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top