Κορωνοϊός: «Βράζουν» τα δημοφιλή νησιά - Ποιες περιοχές είναι Covid-free

Επιδημιολογικά χωρισμένη στα δύο είναι η χώρα

Επιδημιολογικά χωρισμένη στα δύο είναι η χώρα. Ποιες περιοχές «βράζουν» εν μέσω τουριστικής σεζόν και ποιες θεωρούνται Covid-free περιοχές. βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Επιδημιολογικά χωρισμένη στα δύο είναι η χώρα, την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά. Μηδενικά ποσοστά θετικότητας παρουσιάζουν μόλις επτά περιοχές, ενώ δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί «βράζουν», προβληματίζοντας κυβέρνηση και ειδικούς. 

Κορωνοϊός: Στα 121 τα κρούσματα της μετάλλαξης «Δέλτα» - Πού εντοπίζονται

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Κατερίνα Τσαμούρη, η Μύκονος, η Σαντορίνη και το Ηράκλειο Κρήτης παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά στον δείκτη θετικότητας. Μάλιστα, σε περίπτωση που επιδεινωθεί η επιδημιολογική τους εικόνα, θα εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα, όπως περιορισμοί στο ωράριο και στην μουσική. 

Κρούσματα σήμερα: 1.115 στην Αττική - Πάνω από 100 στο Ηράκλειο Κρήτης

Προβληματισμό προκαλούν όμως κι άλλες περιοχές όπως η Μαγνησία, τα Γιάννενα, τα Γρεβενά αλλά και η Χαλκίδα. Πολλά είναι τα κρούσματα και στον Νότιο τομέας της Αθήνας, αφού όπως φαίνεται η χαλάρωση που παρατηρήθηκε στην παραλιακή έκανε ζημιά. 

Κορωνοϊός: 2.107 νέα κρούσματα σήμερα - 10 νεκροί και 153 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι επτά Covid-free περιοχές

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Κέα και η Κύθνος παραμένουν ασφαλείς όπως και η Μήλος.

Στη λίστα βρίσκεται και η Ιθάκη που αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι πράγματι τα νησιά του Ιονίου έχουν πάρει πολύ «ζεστά» το θέμα του εμβολιασμού. Το ίδιο ισχύει και για τον κοντινό νομό Θεσπρωτίας.

Τέλος, τόσο η Θάσος όσο και η Κάρπαθος βρίσκονται και αυτές στον covid free χάρτη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top