Αρκουμανέας: Αναμένονται πάνω από 1.500 κρούσματα σήμερα

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Όσα είπε για τη μετάλλαξη Δέλτα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη χθεσινή ενημέρωση

Δυσάρεστες πληροφορίες μετέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς τα κρούσματα που αναμένονται να ανακοινωθούν σήμερα είναι περισσότερα από 1.500 

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποιοι απειλούνται - Τα ποσοστά προστασίας των εμβολίων

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και δέκα ημέρες έχει αυξητική τάση. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού είναι και η αύξηση του αριθμού των πολιτών που κάνουν τεστ πριν μετακινηθούν στα νησιά. 

Η μετάλλαξη Δέλτα «χτυπά» τις νεότερες ηλικίες - Τι λένε οι ειδικοί

Υπογράμμισε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη, σημειώνοντας ότι πάνω από το 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από επαφές κατά τη νυχτερινή διασκέδαση. 

Κυρίαρχη στην Ελλάδα παραμένειη η βρετανική μετάλλαξη, ωστόσο εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη. «Είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δυο δόσεις του εμβολίου» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top