Κορωνοϊός: Ποια είναι τα συμπτώματα των μεταλλάξεων «Δέλτα» και «Κάππα»

Σαρώνει την Αυστραλία η μετάλλαξη Λάμδα - Κανένα κρούσμα ακόμα στην Ελλάδα

Ο Ιούλιος αποδεικνύεται κρίσιμος μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας. Μεγάλη ανησυχία προκαλούν άλλες δύο μεταλλάξεις, η «Λάμδα» και η «Κάππα», όπως τις έχει ονομάσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Μετάλλαξη Δέλτα: Τέταρτο κύμα ακόμα και τον Ιούλιο φοβούνται οι ειδικοί

Στη χώρα μας μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 54 κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης, γνωστής πλέον ως «Δέλτα». Συγκεκριμένα, 30 εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης, 8 στην Αττική, 5 στη Θεσσαλονίκη, 4 στη Λέσβο, 2 στην Πάρο, 1 στην Εύβοια, 1 στην Αχαΐα, 1 στην Κορινθία, 1 στη Χαλκιδική και 1 στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Υπενθυμίζεται ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» παρουσιάζει συμπτώματα όπως έντονο πονόλαιμο, συνάχι και κανονική όσφρηση.

Η μετάλλαξη «Λάμδα» δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα όμως είναι πολύ συνηθισμένη στη Χιλή και στο Περού. Η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει μεγάλη ταχύτητα μετάδοσης, ωστσόσο δεν είναι ακόμα γνωστό κατά πόσο είναι πιο επικίνδυνη από τις υπόλοιπες.

Η μετάλλαξη «Κάππα» σαρώνει την Αυστραλία και κυρίως τη Μελβούρνη. Η μετάδοσή της είναι ταχύτατη με αποτέλεσμα να μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και κατά την παραλαβή ενός πακέτου, ενός καφέ ή σε ένα μολ όπως δείχνουν τα στοιχεία της Αυστραλίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εμφανίζει εντελώς διαφορετικά συμπτώματα από το αρχικό στέλεχος του ιού. Προκαλεί δηλαδή πόνο στην κοιλιά και διάρροια. Στην Ελλάδα έχει βρεθεί μόλις ένα κρούσμα της εν λόγω μετάλλαξης στην Πάτρα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top