Κορωνοϊός: Τα συμπτώματα της μετάλλαξης «Δέλτα» στα παιδιά

Πότε ο γονέας πρέπει να απευθυνθεί στον παιδίατρο

Διαφορετική είναι η συμπτωματολογία της μετάλλαξης «Δέλτα» από εκείνη που ήταν γνωστή έως σήμερα για το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού στα παιδιά.

Έτσι, εάν οι γονείς παρατηρούσουν έντονο πονόλαιμο, συνάχι και έλλειψη ανοσμίας, δηλαδή το παιδί να έχει κανονικά όσφρηση, πρέπει να απευθυνθούν στον παιδίατρο.

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς για την εξάπλωση;

Η μετάλλαξη «Δέλτα» εγκυμονεί κινδύνους, καθώς ένα παιδί μπορεί να περάσει τον κορωνοϊό στο σπίτι και να γίνει καλά, ωστόσο σε σπάνιες περιπτώσεις μετά από έναν μήνα μπορεί να εμφανίσει υπερφλεγμονώδες σύνδρομο και να παρουσιάσει μυοκαρδίτιδα.

Στο στόχαστρο της μετάλλαξης τα παιδιά

Η μετάλλαξη Δέλτα που «καλπάζει» τρομάζει τους ειδικούς. Στο μικροσκόπιο της επιτροπής εμβολιασμών και η θωράκιση των εφήβων. 

Σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουνίου, η Ελλάδα κατέγραψε 633 νέα κρούσματα. 196 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 11 ακόμη συμπολίτες μας έχασαν την μάχη με τον ιό. Το μεταλλαγμένο στέλεχος βάζει στον «στόχο» τα παιδιά, με δεκαπεντάχρονα και εξάχρονα «χτύπησε» η μετάλλαξη στην Κρήτη. 

Μετάλλαξη Δέλτα: Αναβαθμίστηκε σε μετάλλαξη «ιδιαίτερης ανησυχίας»

Την ίδια στιγμή, στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται με μυοκαρδίτιδα μια 16χρονη που είχε νοσήσει και πέρασε τον κορωνοϊό στο σπίτι αλλά παρούσιασε επιπλοκή στην καρδιά. 

Η εθνική επιτροπή εμβολιασμών αναμένεται να συστήσει τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών για να ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού τους μέσα στον Ιούλιο. 

Η μεταδοτικότητα του νέου στελέχους Δέλτα κρατά σε επαγρύπνηση τους επιστήμονες. «Τώρα έχουμε μία μετάλλαξη η οποία ο κάθε μολυσμένος μεταδίδει σε άλλους εννέα που σημαίνει ότι οι εννέα θα το μεταδώσουν σε άλλους εννέα ο καθένας και θα γίνουν ογδόντα ένας» είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top