Γλυκά Νερά: «Γοητευτική προσωπικότητα ο πιλότος» - Οι εξηγήσεις της Μακρή

Ποια είναι τα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά που τον καθιστούν γοητευτικό

Όλα όσα είπε η οικογενειακή σύμβουλος και συγγραφέας, Τένια Μακρή

Εξηγήσεις για τα περί «γοητευτικής προσωπικότητας», όπως χαρακτήρισε τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της Καρολάιν, που προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων, έδωσε μιλώντας στο star.gr η οικογενειακή σύμβουλος και συγγραφέας, Τένια Μακρή, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόθεσή της δεν ήταν να του προσθέσει ένα ακόμη πρόσημο.

«Γοητευτικός στη γλώσσα τη δική μας και στην καθομιλουμένη, είναι ο άνθρωπος εκείνος ο οποίος με τη συμπεριφορά του προσπαθεί να έλξει την προσοχή, τη συμπάθεια και τον θαυμασμό των άλλων.

Αν ήταν άκυρη η στιγμή που το είπα, γιατί αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί να συγκεντρώσει συμπάθεια γύρω από το πρόσωπό του και εγώ του έβαλα ακόμη ένα πρόσημο, λυπάμαι πάρα πολύ αν αυτό εκλήφθηκε έτσι. Αυτό που είπα στο τέλος απομονώθηκε, με λύπη μου, γιατί υπήρχε μία ολόκληρη κουβέντα πριν» είπε.

Όπως πρόσθεσε, ο 32χρονος πιλότος προσπαθεί επιδεικνύοντας μία ελκυστική συμπεριφορά στο κοινό, να εδραιώσει τον εαυτό του ως θύμα. 

Ο 32χρονος καθ΄ομολογίαν συζυγοκτόνος κατά τη μεταγωγή του στις ανακριτικές αρχές- Eurokinissi

Όπως πρόσθεσε, ο 32χρονος πιλότος προσπαθεί επιδεικνύοντας μία ελκυστική συμπεριφορά στο κοινό, να εδραιώσει τον εαυτό του ως θύμα

«Ο άνθρωπος αυτός θα κινητοποιήσει κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αυτά τα χαρακτηριστικά της γοητευτικής προσωπικότητας, τα οποία είχε καθόλη τη διάρκεια των 37 ημερών. Αυτό θα φτάσει στο έπακρον, στην πιο υψηλή βαθμίδα έλξης και συμπάθειας, ούτως ώστε να κερδίσει μία ευνοϊκότερη μεταχείριση», τόνισε.

Γλυκά Νερά: Χρήματα για αγορά οικοπέδου είχε δώσει η μητέρα της Καρολάιν

Τα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά που κάνουν «γοητευτική» την προσωπικότητα του πιλότου

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, τα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά που ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος είχε επιδείξει καθόλη τη διάρκεια των 37 ημερών, αλλά και στη συνέχεια, είναι τα εξής:

  • Δείχνει μία μεταμέλεια, η οποία είναι προσποιητή
  • Είναι λιγομίλητος
  • Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αφήνει μισές προτάσεις 
  • Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος κοιτάζει, αλλά δεν κοιτάζει 
  • Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ζητάει την προσοχή των ΜΜΕ και προσπαθεί να έλξει την προσοχή, για να τον λυπηθούν και να το «πουν καημένο»

Η οικογενειακή σύμβουλος και συγγραφέας, Τένια Μακρή

Η οικογενειακή σύμβουλος και συγγραφέας, Τένια Μακρή

«Στις τοξικές προσωπικότητες είναι χαρακτηριστική αυτή η συμπεριφορά του καημένου, η οποία είναι πάρα πολύ παραπλανητική για τους ανθρώπους εκείνους που δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το υπόβαθρο», εξήγησε.

Σταύρος Διογάκης: Σχετίζεται η αυτοκτονία του με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά;

Σύμφωνα με την ίδια, η εξωτερική του εμφάνιση και το επάγγελμά του λειτουργούν συμπληρωματικά στην «ελκυστική» συμπεριφορά του, ενώ όπως ξεκαθάρισε, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί μία τέτοια συμπεριφορά να επηρεάσει τους δικαστές.

«Μπορεί ένας άνθρωπος να χαρακτηρίζεται ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των όμορφων ή των καλλίγραμμων, αλλά να έχει μία προσωπικότητα τόσο ελκυστική, που όταν τον έχεις απέναντί σου να σε κερδίζει», συμπλήρωσε.

Γλυκά Νερά: Τα πρώτα λόγια του 32χρονου συζυγοκτόνου μέσα από τη φυλακή

Γιατί προσωπικότητες που έχουν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα έχουν followers 

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, υπάρχει μία μερίδα της κοινωνίας που συμπαθεί και συμπαρίσταται σε προσωπικότητες, σαν αυτή του Παπαχρόνη και άλλων ανθρώπων που είχαν διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα, τις οποίες η κοινωνία έχει καταδικάσει. Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το φαινόμενο, η κ. Μακρή σημείωσε ότι πρόκειται για ανθρώπους που είναι πιο ευάλωτοι. 

«Γίνονται followers… Νομίζουν ότι ανήκουν και εκείνοι σε μία ομάδα. Είναι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να νιώθουν ότι ανήκουν σε μία ομάδα, ότι είναι ένα μέρος αυτής και έτσι γίνονται το επίκεντρο της κουβέντας. Ωστόσο, αυτό είναι μία φαντασίωση», σημείωσε.

Γλυκά Νερά: Υποψίες για ύπαρξη συνεργού - Μυστήριο με το σπίτι στη Σούδα

Όπως πρόσθεσε, σε κάθε περίπτωση σε μια κοινωνία υπάρχουν πολλές “αποχρώσεις” και όλων των ειδών οι συμπεριφορές. 

Αυτός ο άνθρωπος (πιλότος) δεν είναι μοναδικός. Έχει και τους ανθρώπους οι οποίοι τον πιστεύουν, διότι και αυτοί έτσι σκέφτονται.

Την ίδια ώρα η κ. Μακρή ξεκαθάρισε ότι οι followers, είτε γοητεύονται από μία τέτοια προσωπικότητα, είτε σκέφτοναι με τον ίδιο τρόπο, είναι και των δύο φύλων.

«Ένα σημείο μπορεί να είναι το ερωτικό στοιχείο και το άλλο σημείο μπορεί να είναι το νταηλίκι, δεν το ξέρουμε βεβαίως. Αφού ακούς έξω αρσενικούς ανθρώπους να λένε “καλά έκανε γιατί του είχε κάνει τη ζωή πατίνι και γιατί τον έδερνε…”», είπε στο star.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top