ΣΤΕ: Αντισυνταγματικό το ελάχιστο ανάστημα 1.70μ για άνδρες - γυναίκες

Ισχύει για σχολές Αστυνομίας - Σειρά έχει το Λιμενικό & Πυροσβεστικό Σώμα

γυναικα αστυνομικος

Παράνομο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το ελάχιστο ανάστημα 1.70μ ύψος για άνδρες και γυναίκες οι οποίοι είναι υποψήφιοι στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. Η απόφαση έρχεται να δικαιώσει τις γυναίκες υποψήφιες που δεν έχουν ανάστημα 1.70μ για να εισαχθούν στις σχολές της αστυνομίας.

Νέος γύρος αναδρομικών για Δημόσιο και ένστολους

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Πέτρο Αγγελάκη «Οι αποφάσεις αυτές ανοίγουν τον δρόμο, μέσω δικαστικής διεκδίκησης, για την εισαγωγή γυναικών στην Ελληνική Αστυνομία (αστυνομικές σχολές, Ειδικοί Φρουροί, Συνοριακοί Φύλακες), οι οποίες είχαν αποκλειστεί αποδεδειγμένα λόγω αναστήματος κάτω του ορίου 1,70μ., σε παλαιότερους διαγωνισμούς, εφόσον είχαν βρεθεί να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,65μ.».

Αυτό ωστόσο θα επηρεάσει και τα όρια αναστήματος που ισχύουν μέχρι σήμερα για Λιμενικό και Πυροσβεστικό Σώμα (1,70μ. για άνδρες και γυναίκες). 

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ωστόσο δεν ισχύουν τα συγκεκριμένα όρια αναστήματος ή έχουν προβλεφθεί σε πολύ χαμηλά όρια σε χώρες όπως η Δανία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία όπου δεν ισχύει κάποιο όριο στο ανάστημα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top