Καιρός: Έρχεται καύσωνας από την Τρίτη - Μέχρι και 44°C η θερμοκρασία

Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου

Έρχεται καύσωνας από την Τρίτη. Η πρόβλεψη του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά. Βίντεο: Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Μπορεί ο Ιούνιος να μπήκε με βροχές και ο καιρός να είναι ασταθής μέχρι και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, όμως από την Τρίτη ο καιρός αλλάζει και έρχεται μεγάλος καύσωνας.

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Με βροχές ξεκινά το τριήμερο- Βελτίωση από το βράδυ

καιρός

Οι θερμοκρασίες από την ερχόμενη Τρίτη θα φτάσουν μέχρι και τους 44°C! φωτογραφία Eurokinissi

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, από την Τρίτη 22/6 και έπειτα και για διάρκεια μέχρι τουλάχιστον και το επόμενο Σαββατοκύριακο 26-27/6, θα επισκεφτούν τη χώρα μας πάρα πολύ θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από τις βόρειες και βορειοδυτικές περιοχές της Αφρικής. Θα καλύψουν μεγάλο μέρος της Μεσογείου και θα φτάσουν γρήγορα και στην Ελλάδα.

Δείτε καθημερινά την πρόβλεψη του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

καύσωνας

Καύσωνας έρχεται από την Τρίτη σε όλη τη χώρα. φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Όπως επισήμανε ο κ. Καλλιάνος μέσω ανάρτησής του στο Facebook, αυτός ο καύσωνας, που ενδέχεται να μας ταλαιπωρήσει αρκετά, θα συνοδεύεται από τρία σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Θα έχει μεγάλη διάρκεια. Τουλάχιστον 6-7 ημέρες και με τάση να κρατήσει και και ακόμη παραπάνω. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει αυτό το σενάριο. Θα ξεκινήσει από την Τρίτη με λίγο πιο ήπιες θερμοκρασίες (37-38°C και τοπικά και λίγο παραπάνω) αλλά από την Τετάρτη και έπειτα η θερμοκρασία θα ανέβει πολύ παραπάνω.

  • Οι μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καύσωνα, στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, θα αγγίξουν τους 41-42°C και σε ορισμένες περιοχές και παραπάνω. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να σημειωθούν και θερμοκρασίες της τάξεως των 43-44°C σε περιοχές που θα είναι ευνοϊκός ο άνεμος.
  • Θα υπάρχει κατά διαστήματα και σκόνη από την Αφρική σε αρκετά υψηλές συγκεντρώσεις.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top