Παπαευαγγέλου: «Περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων το καλοκαίρι»

Τι είπε η καθηγήτρια για την επιδημιολογική εικόνα της χώρα μας

Όσα είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιώνεται συνεχώς, όμως χρειάζεται ακόμα προσοχή, επεσήμανε σήμερα κατά την ενημέρωση του υπουργείου η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Κορωνοϊός: Με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων σήμερα το κέντρο της Αθήνας

Όπως είπε, η διασπορά του ιού μειώνεται σταδιακά και σταθερά, ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλός, το ίδιο και το Rt στην επικράτεια, περίπου στο 0,76%, ενώ σημαντική είναι και αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Κορωνοϊός: 519 νέα κρούσματα σήμερα - 16 νεκροί και 321 διασωληνωμένοι

Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν το καλοκαίρι και κάλεσε για άλλη μια φορά όλους να εμβολιαστούν: «Είναι αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων στους νέους μέσα στο καλοκαίρι. Θα μεταδώσουν τον ιό σε γονείς και παππούδες οπότε είναι ανάγκη να προστατευθούν με τον εμβολιασμό».

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε κατά 40%. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 35 έτη.

Τέλος, η κ. Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι σε κάποιες περιοχές παρατηρείται μείωση της διάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων, όπως Ρέθυμνο, Σύρο και Σαντορίνη, και σε άλλες αυξημένες αριθμός κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top