Μέγαρο Μαξίμου: Ανακαινίστηκαν οι χώροι του υπό την εποπτεία της Μαρέβας

«Το κτίριο αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό» είπε η σύζυγος του Πρωθυπουργού

Οι χώροι του Μεγάρου Μαξίμου ανακαινίστηκαν υπό την εποπτεία της συζύγου του Έλληνα Πρωθυπουργού, Μαρέβας Μητσοτάκη. Μάλιστα, μια πρώτη εικόνα από τους χώρους είδαμε κατά την επίσκεψη της Βασίλισσας της Ισπανίας, Σοφίας, στις αρχές Ιουνίου.

Βασίλισσα Σοφία σε Μητσοτάκη: Είστε ο καλύτερος πρωθυπουργός της Ελλάδας

To ανακαινισμένο σαλόνι του Μεγάρου Μαξίμου- φωτογραφία από την επίσκεψη της Βασίλισσας Σοφίας/ ΙΝΤΙΜΕ

To ανακαινισμένο σαλόνι του Μεγάρου Μαξίμου- φωτογραφία από την επίσκεψη της Βασίλισσας Σοφίας/ ΙΝΤΙΜΕ

Το αρχιτεκτονικό περιοδικό «Architectural Digest» φιλοξενεί δηλώσεις της Πρώτης Κυρίας της Ελλάδας, για την αναγκαιότητα των αλλαγών που είχε ο χώρος, όπου γίνονται δεκτοί ξένοι ηγέτες, αλλά και την αισθητική που επέλεξε η ίδια.

«Δεν είχε βαφτεί από το 2004, λίγο πριν φιλοξενηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα» ανάφερε η κα Μητσοτάκη. Μετά ακολούθησε η οικονομική κρίση και δε δόθηκε προτεραιότητα στους χώρους του Μεγάρου Μαξίμου.  Η επέτειος των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, φαίνεται πως ήταν η ιδανική ευκαιρία.

«Φιλοσοφία μου είναι να είναι ευπαρουσίαστο, ενδιαφέρον και να αντιπροσωπεύει ποιοι είμαστε. Το κτίριο αυτό αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό» ανέφερε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός της έδωσε το ελεύθερο για την ανακαίνιση, υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει κόστος για τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με το Architectural Digest, η σύζυγος του πρωθυπουργού συγκέντρωσε μία ομάδα δέκα εθελοντών, για να σχεδιάσουν την ανακαίνιση τριών δωματίων του Μεγάρου: μίας αίθουσας συνεδριάσεων, έναν χώρο υποδοχής -που η κ. Γκραμπόφσκι αποκαλεί "σαλόνι"- και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η ανακαινισμένη αίθουσα συνεδριάσεων - πηγή Εurokinissi

Η ανακαινισμένη αίθουσα συνεδριάσεων - πηγή Εurokinissi

Η ομάδα, η οποία περιελάμβανε μεταξύ άλλων επιμελητές τέχνης και συλλέκτες, προσέγγισε καλλιτέχνες, δημιουργούς και συλλέκτες προκειμένου να τους ζητήσει να δανείσουν έργα για ένα διάστημα δύο ετών. «Η ιδέα είναι να αλλάζουμε τα έργα τέχνης που εκτίθενται κάθε δύο χρόνια, ώστε να αναδεικνύουμε το ταλέντο και τις δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών» πρόσθεσε η Μαρέβα Μητσοτάκη. Στόχοι της ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι να εκτεθούν μία σειρά υλικών και μέσων τα οποία να αντανακλούν τις παραδόσεις διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την πορεία του project. Ήθελα να το μετατρέψω σε ένα μέρος που να περνάει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα έχουμε όμορφη ιστορία, παραδόσεις και δημιουργίες» είπε. Όσον αφορά το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε ότι

«Είμαστε φύλακες του μέρους αυτού για μερικά χρόνια. Η φιλοσοφία μου είναι: μπορείς να αφήσεις την ψυχή σου στα μέρη όπου περνάς χρόνο. Πρέπει να αγαπάς τα μέρη που σε αντιπροσωπεύουν».

Το Μέγαρο Μαξίμου φιλοξενεί το γραφείο των Ελλήνων Πρωθυπουργών από το 1982. Σειρά για την κ. Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη έχει η ανακαίνιση του εξωτερικού χώρου, όπου συνήθως επίσημοι προσκεκλημένοι καλούνται για πρωινό.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top